– Våren og sommeren har vist seg å være sterk for sportsbransjen i Norden som følge av Covid-19-situasjonen. XXL har sett en solid vekst i flere segment, skriver sportskjeden i et resultatvarsel tirsdag morgen.

Det betyr at XXL allerede før kvartalsrapporten 16. juli varsler om et uforventet høyt resultat. 

Annonse

XXL har de siste årene vært offer for flere negative saker, og har i tillegg vært gjeldstynget. Etter en emisjon har derimot ting sett lysere ut, og aksjen er opp 300 prosent på tre måneder. 

Nå ser det altså enda lysere ut. Koronakrisen har tvunget mange til å ta i bruk nærområdet, i tillegg til å satse på norgesferie. Det betyr at XXL ser for seg en vekst på 25-30 prosent i årets andre kvartal.

De venter også en driftsmargin på 12,5-13,5 prosent. 

Sportsbransjen hadde en dramtisk omsetningssvikt i årets første kvartal, men situasjonen ser nå langt lysere ut.  Tidligere denne uken kunne også klesprodusenten Helly Hansen melde om et godt resultat, særlig internasjonalt.

XXL har blant annet hatt et gigantisk lagersalg, med flere ville tilbud på skipakker.

XXL var også blant de som var skeptiske til den pågående sammenslåingen av Sport 1 og Gresvig, etter at sistnevnte gikk konkurs. De frykter det vil oppstå en monopolsituasjon i Norge.