Merke: Salomon

Til neste år satser utstyrsgiganten Salomon på lett toppturutstyr, og lanserer både en ny støvel og ski i X Alp-serien. Den største nyheten er støvelen, som går inn i et marked Salomon til nå i stor grad har overlatt til søster-selskapet Atomic.

X Alp-støvelen, som heter S/Lab X Alp er snarlik den nye, og første toppturstøvelen Procline fra Arc'teryx, som også i likhet med Salomon og Atomic er eid av Amer Sport. X Alp er karbonforsterket, og har to spenner, og skal veie 1150 gram. Støvelen tar utgangspunkt i salgsuksessen MTN Lab, men satser enda kraftigere på vektreduksjon.

salomon
salomon

NY STØVEL: Slik ser den nye Salomon-støvelen ut. Foto: Amer Sport

– Utviklingen av denne støvelen har blitt til gjennom et tett samarbeid med kjørerne. I tillegg til frikjørerne Tony Lamiche og Alex Pittin, har også Kilian Jornet selvsagt bidratt mye i utviklingen og testingen av disse nye støvlene, sier Fredrik Mandt i Amer Sport, som eier både Atomic og Salomon.

Støvelen vil få en veiledende pris på 6500 kroner.

I samme linje kommer også S/Lab X Alp-skien. Den veier 980 gram, og har også vært utviklet i tett samarbeid med nevnte Jornet. Skien skal være lett på oppturen, samtidig som den skal kunne ta deg ned bratt og vanskelig terreng.

Skien har en midtbredde på 79 millimeter, og kommer i lengdene 158, 164 og 170 cm. Skien vil ha en veiledende pris på 7000 kroner.

ny ski
ny ski