Dynafits nye stæsj –på gresk

2017 STÆSJ: Dynafit satser på både luksuriøs karbonkolleksjon og et knippe bredere ski neste sesong. Fri Flyt har vært på lansering i Hellas – og som eneste medie på turen IKKE fått prøvd nyhetene.

Sist oppdatert: 11. januar 2016 kl 09.30
DYNANYTT: Dynafit satser på en kolleksjon med luksuskarbon og et par litt bredere –til Dynafit å være- skimodeller for neste sesong.
DYNANYTT: Dynafit satser på en kolleksjon med luksuskarbon og et par litt bredere –til Dynafit å være- skimodeller for neste sesong.

Men det er ikke Dynafits feil altså. Eller… Kanskje litt? De hadde i hvert fall ikke med ski som var montert slik at de var kompatible med undertegnedes støvler (fra et annet merke), og det ene paret de hadde av den allerede omtalte TLT 7 (i min størrelse) forsvant på en eller annen flyplass i Europa (!). Dermed endte jeg opp med et par to år gamle Se7en Summits ski på beina, og med midjemålene 114-80-100 fik jeg en gylden mulighet til å lære meg skikjøring på nytt igjen da det viste seg å være 25 centimeter dyp, gresk pudder i en av nedoverbakkene.

Men pudderkjøring med midtbredde anno 2001 er en annen historie. Her er Dynafits viktigste nyheter for kommende sesong:

(Se alle produktene i galleriet under artikkelen!) 

  • To nye søsken til Hokkaido og Chugach:

Meteorite er en smalere (under 100 på midten) versjon av Chugach, og i samme gate vektmessig. Dette er først og fremst en frikjøringsski, og veier deretter. Målene i lengde 177 er 125-97-116, og oppgitt vekt på denne størrelsen er 1820 gram. Kommer i tre lengder (170, 177 og 184), som alle har litt forskjellige mål.

Meteorite har også en lillesøster som er omtrent like stor, nemlig den lilla skia Sphinx. Den er litt smalere og fins i kortere lengder. I 170 centimeter veier den 1670 gram.

Denne fikk vi altså ikke prøvd, men undertegnede så flere deltagere på turen som klarte seg fint med Meteorite på beina –blant andre Dynafit-sjef Benedikt Böhm. Han har vært på en drøss 8000-meters topper med ski (ikke alle gikk like bra), og han har fartstid fra det sveitsiske landslaget i skialpinisme. Böhm klarte fint å både sjekke mail i oppoverbakkene samtidig som har sprang forbi alle andre, og han klarte også uten problemer å kjøre skjorta av alle andre på vei ned. Så med rett mann oppå er det ingen tvil om at Meterorite funker (evt. Sphinx med rett kvinne oppå).

TMM_0570
TMM_0570

DAGLIG LEDER: Benny kaller han seg, sjefen for Dynafit. Benedikt Böhm springer til fjells med mobiltelefon og håndterer både den nye modellen Meteorite og ei omsetning på 65 millioner Euro i året (ca. 650 mill. kroner). Foto: Tore Meirik 

  • Carbonio-serien:

Lette og luksuriøse produkter, hvor Dynafits designere har fått frie tøyler med karbon. Her er det ingen glassfiber å spore, og også relativt få produkter. Skien Carbonio 88 måler 124-90-110 i lengden 174, og samme lengde har oppgitt vekt 1250 gram. Målene varierer noe innenfor de fire lengdene som blir tilgjengelige, og den korteste på 158 cm. veier under en kilo. Bindingen TLT Superlite er en del av pakka, med DIN 6-12 og vekt på 175 gram.

Både TLT 7 og den rekordlette hjelmen DNA –som du leser mer om her- er en del av Carbonio-serien, sammen med et utvalg lett bekledning og en sekk. Carbonio-produktene skal være eksklusive, og fins i begrenset utvalg i et også noe begrenset utvalg butikker.

Fri Flyt fikk altså ikke muligheten til å prøve herlighetene, men Louie Dawson –sønnen til Lou og arvtager til utstyrsbloggen Wildsnow- uttalte følgende om Carbonio-skiene:

– Slett ikke verst, de er selvsagt veldig lette, men også relativt fine å kjøre på. Men jeg skulle gjerne hatt dem litt lenger.

Så veit du det.

TMM_0467
TMM_0467

RASK: Louie Dawson på sine Carbonio-ski leder an foran Dynafits markedssjef Alexander Nehls, på vei opp til en fortopp til Hellas nest høyeste fjell Smolikas. 

  • Halvbrede Dhaulagiri:

Denne nyheten er den bredeste og tyngste i Dynafits største skikategori som altså er lette toppturski. Dhaulagiri –oppkalt etter  verdens sjuende høyeste fjell- måler hele 130-99-114 i lengde 177, og oppgitt vekt er småpene 1400 gram. Dette skal gi ei allsidig toppturski som skal håndtere det aller meste, men er muligens ikke skiene du drar med deg opp på 8 167 meter høye Dhaulagiri i Nepal.

Se produktene i galleriet under!

Publisert 11. januar 2016 kl 09.30
Sist oppdatert 11. januar 2016 kl 09.30
annonse
Relaterte artikler
annonse
mann på ski uten jakke
Test av Bergans Y MountainLine Breathe 3L

Bra produkt til en trivelig pris

skibinding på blå ski
Test av Skitrab TR1 toppturbinding

Den beste tech-kjørebindingen?

mann på vinterfjellet
Test av Mammut Haldigrat HS selebukse

Myk og lett, men kunne vært rimeligere

to par ski med bindinger
To nye bindinger for topptur testet

Duelltest: Marker Cruise vs Dynafit Ridge

Innstilling av toppturbindinger

Justering av toppturbindinger

MJUK: En gelépute kan gjøre underverker mot smertene i skinnleggen. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Leggbeskyttere mot vondt i leggen

Vonde legger

SPOILER: På de fleste nye skisko følger det med en spoiler. Foto: Sigurd Ekeli Brimsby
Hva er egentlig spoileren til?

Hva er egentlig spoileren til?

mann på skitur
Test av Mammut Eiger Free Pro HS Hood skijakke

Når en jakke får forventningspress

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen