Nå kommer TLT 7

2017 STÆSJ: Dynafit oppdaterer klassikeren TLT med den letteste utgaven av skoa noensinne. Neste sesong kommer TLT 7.

Sist oppdatert 6. januar 2016 kl 16.50
NY SKO: Fra venstre: Dynafit TLT 7 Expedition CL Womens, TLT 7 Performance og TLT 7 Expedition CL Mens
NY SKO: Fra venstre: Dynafit TLT 7 Expedition CL Womens, TLT 7 Performance og TLT 7 Expedition CL Mens

Ifølge en pressemelding fra Dynafit veier støvelen så vidt over en kilo, nærmere bestemt 1010 gram –uten at de avslører hvilken størrelse vekta gjelder. Til sammenligning veier letteste utgave av forgjengeren TLT 6 1210 gram (hvilken størrelse vekta gjelder er heller ikke oppgitt for TLT 6).

De kjøreorienterte og populære modellene Vulcan og Mercury forsvinner til neste sesong, og erstattes av Khion som kom foran inneværende vinter.

Forenkla

TLT 7 får også en helt nytt skall, med «renere» design enn forgjengeren. Selv om vekta er lav, melder Dynafit at skallet er både forsterket og «grovere» for bedre kjøreegenskaper, med glassfiberforsterkninger på de mest utsatte punktene. Samtidig skal alle «unødvendigheter» være fjernet, for å gi støvelen enklere og lettere design. Ny tåkonstruksjon gjør at maljene -og dermed rotasjonspunktet- kommer lenger bak, noe som igjen gjør oppturen lettere.

(Les mer under bildet)

tlt7
tlt7

KLASSIKER I NY DRAKT: Dynafitstøvelen TLT kommer i ny, lettere og «renere» utgave til neste sesong. TLT 7 veier så vidt over en kilo.

Støvelen har også nye maljer (hullene til frambindingen) som skal være både lettere å bruke og sterkere, og fungere fint med bindinger med DIN opp til 16 -som Dynafits Beast-binding.

Som før fyller den øverste spennen flere funksjoner; både skifte mellom gå- og kjøremodus, åpning og lukking + justering skjer med den samme spenna.

95% luft

Dynafit henger seg også på trenden med hjelmer som er godkjent både for fjellklatring og skikjøring –noe som blir et krav i internasjonale konkurranser i skialpinisme neste sesong.

Konkurransehjelmen DNA veier bare 290 gram -ifølge Dynafit markedets letteste i sitt slag. Den er laget med inmold-teknologi som Salomon –men ikke som Sweets variant. Meget kort fortalt betyr inmold-konstruksjon at hjelmene er rimeligere, mye lettere, litt mindre solid, og med kortere levetid. DNA-hjelmen er laget av materialet Koroyd, som består av 95% luft (!) i bikubekonstruksjonen som er benyttet i denne hjelmen.

Dynafit lanserer også ny linje med tekniske toppturklær + vinterjoggesko neste sesong.

hjelm
hjelm

– MARKEDETS LETTESTE: Ifølge Dynafit er deres nye DNA-hjelm den letteste på markedet av typen som er godkjent for både klatring og skikjøring.

Publisert 6. januar 2016 kl 16.50
Sist oppdatert 6. januar 2016 kl 16.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen