Den største nyheten foran neste år fra Black Diamond er lettvektserien Helio. Skiproduksjonen er flyttet til Blizzard. Helio-skiene kommer i fire ulike utgaver med midtbredde på 88, 95, 105 og 116 mm. Skiene har lett balsakjerne og vekta er presset ytterligere ned med bruk av karbon.

I 116-versjonen er oppgitt vekt 1650 gram per ski i 186-lengden. For 105-versjonen er vekta 1550 gram i følge Black Diamond.

Annonse

Skiene har relativt lang innsvingsradius til toppturski å være – den er oppgitt til 25 meter for 186-versjon av Helio 116.

I Helio-serien kommer det i tillegg en ny sekkeserie, en helt ny karbonstav og en oppdatert versjon av den populære Couloir-selen.

Helio-staven – støpt i ett stykke – kommer i lengder fra 115 til 130. Oppgitt vekt er 256 gram.

Selen veier 215 gram og skal være enkel å ta av og på med ski på beina. Den har også finesser for de som skal bedrive skialpinisme: På lårløkka er det for eksempel en liten hempe slik at isskruene ikke slår mot låret.

De nye sekkene heter Circue og kommer i utgaver på 30,35 og 45 liter. Alle har en åpning i toppen som du enkelt strammer med en hånd (topplokk kan du kjøpe separat), A-feste og diagonalt feste for ski, egen lomme for skredutstyr og egen fester for tau og isøks.

30-liters-utgaven er strippet ned og har til motsetning fra de større versjonene for eksempel ikke hjelmfeste. Dermed er vekta på småpene 830 gram i M-L-utgaven. Den kommer også i Small/Medium for de med kortere rygg.