Test av Hagan Boost 93

Test av Hagan Boost 93
Kategori
Topptur
Vekt
1520 gr
Midtbredde
93 mm
Testet lengde
184 cm
Pris
Kr 6 400,-
Årsmodell
2019

Teknisk info:

Boost er den bredeste ski-serien fra Hagan, og en kjenning i Fri Flyts testsammenheng. Som mange andre modeller fra Hagan fikk også Boost en fin justering foran forrige vinter, da flere av modellene gjorde det skarpt i vår test. Dette er første gang vi prøver den smaleste av Hagans bredski-serie, og det er de første skiene noensinne i Fri Flyts test hvor begge skiene i samme par veier nøyaktig det samme. Skia er typisk Hagan, med veldig asymmetrisk konstruksjon. Langt setback kompenseres av lang tapering i den myke framskia og aller mest innsving i bakskia. En av de tyngre skia i testen.

På snø:

Hagans ski begynte å overraske oss positivt forrige vinter, og Boost 93 fortsetter den gode trenden. Skiene føles både større og tyngre enn de er, selv om de riktignok ikke er superlette i denne skikategorien. Likevel er de veldig fartsstabile og gode i stor fart og store svinger, samtidig som de oppleves som både lettkjørte og letthåndterlige. Lang testlengde og nokså solid konstruksjon kombinert med lite innsving forklarer de gode kjøreegenskapene i fart og på utfordrende snø. De tekniske målingene gir en del uvanlige utslag på disse skiene, men de gode resultatene på snø viser at alt henger sammen med alt. Langt setback gir svingvilje, men lite innsving foran veier opp for dette, og gir stabilitet. Myk fleks sammen med lang rocker og taper bidrar også til forutsigbarhet og stabilitet. Hagan Boost 93 vil være et veldig godt valg for de aller fleste, men de ivrigste vektfreakene vil nok ønske seg lettere ski. Pluss for lav pris – her får du mye kjøreglede per krone.

Logg inn
Les alle plussaker gratis i 24 timer.
Bestill abonnement og få tilgang til hele Fri Flyts digitale univers.

Digitalt abonnement 6 måneder

Tilgang til Fri Flyts blader og nettsider digitalt

Alternative text
Kr 399,-

Fri Flyt og boka Trygge Toppturer

To utgaver levert hjem, full digital tilgang og bestselgerboka Trygge toppturer. Spar 40%.

Alternative text
Kr 399,-
Kr 648,-

Fri Flyt-abonnement

8 utgaver levert hjem, pluss alt Fri Flyts digitale innhold i et år

Alternative text
Kr 699,-
Kontakt oss. Vi svarer raskt på mail.
Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salg og marked: Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå