Test av Hagan Boost 93 2019

Kategori
Topptur
Vekt
1520 gr
Midtbredde
93 mm
Testet lengde
184 cm
Pris
Kr 6 400,-
Årsmodell
2019

Teknisk info:

Boost er den bredeste ski-serien fra Hagan, og en kjenning i Fri Flyts testsammenheng. Som mange andre modeller fra Hagan fikk også Boost en... fin justering foran forrige vinter, da flere av modellene gjorde det skarpt i vår test. Dette er første gang vi prøver den smaleste av Hagans bredski-serie, og det er de første skiene noensinne i Fri Flyts test hvor begge skiene i samme par veier nøyaktig det samme. Skia er typisk Hagan, med veldig asymmetrisk konstruksjon. Langt setback kompenseres av lang tapering i den myke framskia og aller mest innsving i bakskia. En av de tyngre skia i testen.

På snø:

Hagans ski begynte å overraske oss positivt forrige vinter, og Boost 93 fortsetter den gode trenden. Skiene føles både større og tyngre enn de er, selv om de riktignok ikke er superlette i denne skikategorien. Likevel er de veldig fartsstabile og gode i stor fart og store svinger, samtidig som de oppleves som både lettkjørte og letthåndterlige. Lang testlengde og nokså solid konstruksjon kombinert med lite innsving forklarer de gode kjøreegenskapene i fart og på utfordrende snø. De tekniske målingene gir en del uvanlige utslag på disse skiene, men de gode resultatene på snø viser at alt henger sammen med alt. Langt setback gir svingvilje, men lite innsving foran veier opp for dette, og gir stabilitet. Myk fleks sammen med lang rocker og taper bidrar også til forutsigbarhet og stabilitet. Hagan Boost 93 vil være et veldig godt valg for de aller fleste, men de ivrigste vektfreakene vil nok ønske seg lettere ski. Pluss for lav pris – her får du mye kjøreglede per krone.

SFI (Ski Flex Index)

5
4
3
3
3

Fri Flyt helhetsvurdering av Hagan Boost 93:

)}

Hard snø:

)}

Myk snø:

)}

Teknisk data:

Målt lengde
184 cm
Fleks (relativ stivhet)
SFI 54333
Merke
Hagan
Modell
Boost 93
Produsert i land
Ukraina
Andre lengder
170, 174, 177
Gliflate
140 cm
Rocker bak
9 cm
Rocker fram
35 cm
Skjær
130 cm
Tapering bak
11 cm
Tapering fram
43 cm
Setback (midtski til smaleste punkt)
22 cm
Testet montering (midtski til midtsko)
15 cm
Maks bak (breieste bak)
114 mm
Midje (smaleste midt)
93 mm
Maks fram (breieste fram)
125 mm
Innsving radius
19.5 mR
Areal (en ski)
1900 cm2
Vekt
1520 gr
Relativ vekt
0.8 gr/cm2
Høyde på baktupp
10 mm
Høyde på framtupp
66 mm
Vinkelen på baktupp
18°
Vinkelen på framtupp
31°
Høyde spenn
7 mm
Allerede abonnent? Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Friflyt.no skriver om heis- og toppturbaserte skiopplevelser som vil inspirere deg til egne turer. Vi gjør grundige utstyrstester, gir deg gode kjøpstips og du får tilgang til toppturguider i hele Norge.

Velg mellom rent digitalt abonnement eller abonnement som også inkluderer Norges beste sportsmagasin, Fri Flyt.

Bestill abonnement friflyt.no og få tilgang til artikkelen.