Test av Faction Agent 4 2022

Kategori
Pudder
Vekt
2040 gr
Midtbredde
116 mm
Testet lengde
185 cm
Pris
Kr 7 800,-
Årsmodell
2022

Teknisk info:

Det sveitsiske skimerket Faction liker å se på seg selv som rebelske frikjørere, og merket veker stadig oppsikt med teamfilmene fra The Fact...ion Collective – kanskje ikke så rart siden de har mange svært gode kjørere på laget, med selveste Candide Thovex i spissen. Men Agent-serien, som består av hele åtte par ski, er nok mer inspirert av storfjellskongen Sam Anthamatten fra Zermatt. Agent 4.0 er den bredeste modellen, som markedsføres som en nokså stiv (det stemmer ikke, fleksen er gjennomsnittlig eller litt mykere) toppturski som fikser aggressiv kjøring på fjellet. Vekten er nokså høy, og skia er stor med relativt lang svingradius og noe spenn i fram- og bakskia. På midten er den flat. Monteringspunktet er for øvrig langt bak. Skia ble levert til testen med nokså lette bindinger, men Agent 4 er likevel såpass spesiell at egenskapene er lett gjenkjennelige.

På snø:

Denne store og nokså tunge skia er nokså tungsvingt, og det er ikke så rart med såpass mye bakmontering, kombinert med lang innsvingradius, høy vekt og stort areal. Det er ikke så mye i skiens form som hjelper deg å starte svingen. Samtidig er flyten veldig god, og fartsstabiliteten slett ikke verst – Agent 4 gir en god landingsplattform. Lommene i spennet sammen med veike bindinger skaper en viss instabilitet, og skia er i det hele tatt ganske mye å holde styr på. Men har du myk snø, god plass og interesse for å kjøre fort vil dette være et bra valg – såfremt du setter på litt kraftige bindinger.


«Ski for kjøreorienterte toppturfolk som ikke må ha det letteste, men heller drasse med seg mer i motbakkene for å gønne på ned – i pudder.»

TORE MEIRIK

SFI (Ski Flex Index)

5
5
4
4
4

Fri Flyt helhetsvurdering av Faction Agent 4:

)}

Hard snø:

)}

Myk snø:

)}

Teknisk data:

Målt lengde
185 cm
Fleks (relativ stivhet)
SFI 55444
Merke
Faction
Modell
Agent 4
Produsert i land
Tsjekkia
Andre lengder
179, 191
Gliflate
117 cm
Rocker bak
27 cm
Rocker fram
41 cm
Skjær
131 cm
Tapering bak
20 cm
Tapering fram
34 cm
Setback (midtski til smaleste punkt)
14 cm
Testet montering (midtski til midtsko)
14 cm
Maks bak (breieste bak)
131 mm
Midje (smaleste midt)
116 mm
Maks fram (breieste fram)
141 mm
Innsving radius
23.2 mR
Areal (en ski)
2250 cm2
Vekt
2040 gr
Relativ vekt
0.9 gr/cm2
Høyde på baktupp
27 mm
Høyde på framtupp
67 mm
Vinkelen på baktupp
18°
Vinkelen på framtupp
34°
Høyde spenn
3 mm
Allerede abonnent? Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Friflyt.no skriver om heis- og toppturbaserte skiopplevelser som vil inspirere deg til egne turer. Vi gjør grundige utstyrstester, gir deg gode kjøpstips og du får tilgang til toppturguider i hele Norge.

Velg mellom rent digitalt abonnement eller abonnement som også inkluderer Norges beste sportsmagasin, Fri Flyt.

Bestill abonnement friflyt.no og få tilgang til artikkelen.