Test av Rossignol E 88 2017

Kategori
Frikjøringsski
Vekt
2100 gr
Midtbredde
88 mm
Testet lengde
180 cm
Pris
Kr 9 999,-
Årsmodell
2017

Teknisk info:

Med innsving som går helt fram til tuppene, minner Rossignol E88 mer om en oppblåst racingski enn en smal frikjøringsski. Den er ekstremt st...iv, spesielt i bakskia. Det mest påfallende er at mye spenn i bakskia (18mR) sammenfaller med mye innsving (15mR) og stiv fleks i baktuppen. Her er det brukt karbon, og ikke metall for å stive av skia.

På snø:

E88 oppleves som veldig stiv, men er likefullt samtidig tålelig lettkjørt på flatt underlag. Det er mye bakski – vet du med deg selv at du ender svingene litt baki sekken (selv om du ikke vil innrømme det) kan du se på denne. Et godt eksempel på at den stiveste skia ikke nødvendigvis er den råeste under foten - både Völkl og Kästle ranker foran i sving.

SFI (Ski Flex Index)

9
Bak
6
6
6
8
Foran

Fri Flyt helhetsvurdering av Rossignol E 88:

)}

Flyt:

)}

Sving:

)}

Fart:

)}

Teknisk data:

Målt lengde
180 cm
Fleks (relativ stivhet)
SFI 96668
Merke
Rossignol
Modell
E 88
Produsert i land
Frankrike
Andre lengder
156,164,172,188
Gliflate
132 cm
Rocker bak
7 cm
Rocker fram
32 cm
Skjær
163 cm
Tapering bak
7 cm
Tapering fram
10 cm
Setback (midtski til smaleste punkt)
8 cm
Testet montering (midtski til midtsko)
8 cm
Maks bak (breieste bak)
124 mm
Midje (smaleste midt)
88 mm
Maks fram (breieste fram)
134 mm
Innsving radius
15.9 mR
Areal (en ski)
1850 cm2
Vekt
2100 gr
Relativ vekt
1.14 gr/cm2
Høyde på baktupp
20 mm
Høyde på framtupp
56 mm
Vinkelen på baktupp
20°
Vinkelen på framtupp
43°
Høyde spenn
7 mm
Allerede abonnent? Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Friflyt.no skriver om heis- og toppturbaserte skiopplevelser som vil inspirere deg til egne turer. Vi gjør grundige utstyrstester, gir deg gode kjøpstips og du får tilgang til toppturguider i hele Norge.

Velg mellom rent digitalt abonnement eller abonnement som også inkluderer Norges beste sportsmagasin, Fri Flyt.

Bestill abonnement friflyt.no og få tilgang til artikkelen.