Test av Fat’y’pus D'sende 2016

Kategori
Frikjøring
Vekt
2270 gr
Midtbredde
112 mm
Testet lengde
194 cm
Pris
Kr 7 600,-
Årsmodell
2016

Teknisk info:

Fat-ypus er et skimerke som lager sine egne ski i Colorado. De har holdt på noen år og lager ikke lengre bare brede ski. Dette er en glassfi...berkonstruksjon med klassisk innsving helt ut i tuppene, rockeren starter i en markant knekk foran. Den har lite rocker bak. Konstruksjonen og finishen er litt grov. Skia har et veldig stivt midtparti og myke tupper.

På snø:

Den streiteste av Fat-ypus-skiene i årets skitest. Det lange skjæret gjør at den oppleves som en klassisk storfjellsski. Den er forutsigbar i sving og i landinger. Men for noen av testkjørerne var «klassisk» i denne sammenhengen også «anonym». D-sender utmerker seg ikke på noe annet vis enn at den er relativt lettkjørt og forutsigbar.

SFI (Ski Flex Index)

4
6
7
5
3

Fri Flyt helhetsvurdering av Fat’y’pus D'sende:

)}

Flyt:

)}

Sving:

)}

Fart:

)}

Teknisk data:

Målt lengde
194 cm
Fleks (relativ stivhet)
SFI 46753
Merke
Fat’y’pus
Modell
D'sende
Produsert i land
USA
Andre lengder
164,174,184,194
Gliflate
124 cm
Rocker bak
26 cm
Rocker fram
44 cm
Skjær
160 cm
Tapering bak
19 cm
Tapering fram
15 cm
Setback (midtski til smaleste punkt)
9 cm
Testet montering (midtski til midtsko)
7 cm
Maks bak (breieste bak)
130 mm
Midje (smaleste midt)
112 mm
Maks fram (breieste fram)
144 mm
Innsving radius
28 mR
Areal (en ski)
2330 cm2
Vekt
2270 gr
Relativ vekt
0.97 gr/cm2
Høyde på baktupp
30 mm
Høyde på framtupp
82 mm
Vinkelen på baktupp
28°
Vinkelen på framtupp
39°
Høyde spenn
mm
Allerede abonnent? Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Friflyt.no skriver om heis- og toppturbaserte skiopplevelser som vil inspirere deg til egne turer. Vi gjør grundige utstyrstester, gir deg gode kjøpstips og du får tilgang til toppturguider i hele Norge.

Velg mellom rent digitalt abonnement eller abonnement som også inkluderer Norges beste sportsmagasin, Fri Flyt.

Bestill abonnement friflyt.no og få tilgang til artikkelen.