Test av 4FRNT Renegade 2019 2019

Kategori
Frikjøringsski
Vekt
2060 gr
Midtbredde
123 mm
Testet lengde
184 cm
Pris
Kr 6 500,-
Årsmodell
2019
Nettside

Teknisk info:

Denne skien har vært på markedet gjennom mange år i ulike versjoner. Men dette er første versjon av Eric Hjorleifssons største promodell ett...er at 4frnt ble solgt til J skis. Skien har også forandret seg ganske mye opp gjennom årene. Sist vi målte den var i 2011. Årets versjon er en halvkilo lettere. Den har også kortere innsvingsradius enn i gamle dager – selv om 30 meter fortsatt er langt. Skia er også mykere enn før. Det er fortsatt negativt spenn, men ikke helt såkalt ‘reflect tech’ – der ideen var/er at det negative spennet og innsvingen skal speile hverandre. Men grunnidéen fra gamle Renegade består. Spørsmålet er hva det gjør med en ski med så mye rocker når du tar vekk mye av vekta med lettere materialer.

På snø:

Denne skia er mye, men lettkjørt er den ikke. I gamle dager betydde tungkjørt at skia var nettopp tungt og stivt, men det er ikke tilfelle her. Det er mer at nye Renegade har en veldig spesiell svingfølelse. Du står ganske langt fram på skia med lite flate under foten. På hard snø er den ganske vanskelig å kontrollere, og du får mye ujevnheter fra underlaget rett opp i beina. I løssnø var det ingen i testlaget som helt fant ut av den. Den har en klar tendens til å overstyre når du svinger eller skrenser i løssnø – det er som om skia vil opp igjen i bakken, og det er lett å miste balansen. Selv når du vet at skia er slik, er det vanskelig å justere svingen etter det. Gang på gang opplevde vi god flyt rett fram, bare for å havne i problem i svinginngangen. Den store, myke, tuppen med gjennomgående rocker spilte oss puss. Dette er en veldig spesiell ski – prøvekjør den gjerne før kjøp.

SFI (Ski Flex Index)

4
Bak
4
4
3
4
Foran

Fri Flyt helhetsvurdering av 4FRNT Renegade 2019:

)}

Flyt:

)}

Sving:

)}

Fart:

)}

Teknisk data:

Målt lengde
186 cm
Fleks (relativ stivhet)
SFI 44434
Merke
4FRNT
Modell
Renegade 2019
Produsert i land
USA
Andre lengder
191
Gliflate
21 cm
Rocker bak
80 cm
Rocker fram
85 cm
Skjær
110 cm
Tapering bak
42 cm
Tapering fram
34 cm
Setback (midtski til smaleste punkt)
9 cm
Testet montering (midtski til midtsko)
6 cm
Maks bak (breieste bak)
131 mm
Midje (smaleste midt)
123 mm
Maks fram (breieste fram)
140 mm
Innsving radius
30.4 mR
Areal (en ski)
2290 cm2
Vekt
2060 gr
Relativ vekt
0.9 gr/cm2
Høyde på baktupp
33 mm
Høyde på framtupp
85 mm
Vinkelen på baktupp
12°
Vinkelen på framtupp
32°
Høyde spenn
0 mm
Allerede abonnent? Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Friflyt.no skriver om heis- og toppturbaserte skiopplevelser som vil inspirere deg til egne turer. Vi gjør grundige utstyrstester, gir deg gode kjøpstips og du får tilgang til toppturguider i hele Norge.

Velg mellom rent digitalt abonnement eller abonnement som også inkluderer Norges beste sportsmagasin, Fri Flyt.

Bestill abonnement friflyt.no og få tilgang til artikkelen.