/ Sauda

Rekordmange kjører Sauda BCC

Masse nysnø og råbra forhold når 115 deltagere kjører Sauda Backcountry Challenge (Sauda BCC) i helga.

Sist oppdatert: 5. april 2018 kl 13.50
FINE FORHOLD: Det meldes om både masse snø og masse deltagere foran Sauda Backcountry Challenge, som starter på Ravnafjell (bildet) fredag. Foto: TC Øye
FINE FORHOLD: Det meldes om både masse snø og masse deltagere foran Sauda Backcountry Challenge, som starter på Ravnafjell (bildet) fredag. Foto: TC Øye
Lesetid: 2 minutter

– Etter en periode med hardt føre fikk vi mildvær, så ble snøen myk, og så fikk vi mellom 20 og 25 centimeter nysnø. Nå er forholdene veldig fine, og det betyr ikke bare at landingene er myke, men også flere naturlige hits enn vanlig, sier Trond Carsten Øye.

Han er både primus motor for Sauda BCC og en av dommerne i konkurransen. Torsdag var TC Øye på plass i Ravnafjell for å byge hopp sammen med de lokale heltene Kjetil Håheimsnes og Tobias Bjønnes.

IMG_6948
IMG_6948

JOBB: Kjetil Håheimsnes, Tobias Bjønnes & co. på plass for å bygge hopp i Sauda. Foto: TC Øye

– Det ligger mye snø på de rette plassene. Dermed har vi flere naturlige elementer enn før, sier han.

Seniorkonkurranen går over to dager, men konkurranse fredag og lørdag, hvor kjørerne tar med seg scoren fra første dag inn i finalen. Lørdag er det også juniorkonkurranse i Sauda.

– 115 deltagere er veldig bra, til sammenligning hadde vi 80 i fjor. Både gamle og nye fjes er på plass, men vi skulle gjerne hatt flere jenter med, særlig i skiklassen, sier Øye.

Han er for øvrig dommer, samen med Alexander Kristensen (hoveddommer) og nevnte Kjetil Håheimsnes.

IMG_8810
IMG_8810

PREPPING: Kjetil Håheimsnes fikser takeoff. Foto: TC Øye

Publisert 5. april 2018 kl 13.50
Sist oppdatert 5. april 2018 kl 13.50
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen