Haukelifjell skisenter

Toppturer på de høyeste fjellene på Hardangervidda, lang sesong og oversiktlig skogskjøring. Haukelifjell skisenter er et av hytte-anleggene med dedikert offpiste - sone!

Sist oppdatert 20. oktober 2021 kl 12.00
Haukelifjell skisenter freeride frikjøring alpint randonee
Mye snø og glissen skog - frikjøringen på Haukelifjell skisenter er faktisk ikke så verst. Foto: Henrik Jørgensen

Kloss inntil E 134 er det mange som suser forbi på vei fra Østlandet til Røldal. Men når fjellet er stengt på grunn av uvær, hender det at folk ufrivillig ender opp her. Mulighetene for skogskjøring gjør at Haukeli ikke er noe dårlig erstatning, om alternativet er tåke i Røldal. 

Anlegget ligger innenfor et ganske langstrakt hytteområde på Haukeli, langsmed E134 som forbinder Telemark med vestlandet. Her hører vi ofte om lesere som logger årets første topptur tidlig i oktober, eller så sent som i juni. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

 

Løypekart og snøforhold

løypekart haukelifjell skisenter guide alpint ski twintip fri flyt
Det store, åpne hølet i løypekartet er et hint til hvor det kan være lurt å jakte på løssnø.

Haukelifjell sine heiser omfatter et rimelig stort område og gir deg tilgang til ganske store mengder med frikjøringsterreng.

Parken på Haukeli er ikke et satsingsområde, men heller ikke så verst. Du finner vanligvis 2-3 hopp og rails på blått til rødt nivå.

Varmestue i bunnen av anlegget, Tyrvelidhallen pub har mye plass og arrangerer også afterski i helgene.

Fri Flyt har et alltid oppdatert snøvarsel for Haukelifjell skisenter.

 

Offpiste og topptur

Fra topp-punktet på Råsenuten er det egentlig bare å peke skiene rett nedover mot bunnen av anlegget og kjøre på. Her finner du en stor flanke med variert terreng, med både cruising og bratte klipper du kan droppe.

Du bør også sjekke ut mulighetene fra toppen av Tvitjønn-heisen. Du får et par hundre høydemeter over hyttefeltene her om du går ut ski venstre for heisen.

Toppturer midt i anlegget på Haukelifjell finner du ikke, men en kort biltur bortenfor finner du de høyeste toppene på Hardangervidda. Sør for selve topp-punktet Sandfloegga kan du bl.a. gå topptur på Store Nup.

Her er en artikkel med oversikt over flere av turene i Haukeli-området.

Haukelifjell skisenter freeride frikjøring
Attråverdig terreng på Haukelifjell skisenter. Foto: Bård Gundersen

 

Fri Flyt - reportasjer

Denne saken om tidligtoppturer i Røldal omfatter en del av terrenget imellom Haukelifjell og freeride-favoritten Røldal.

Her er en topptur-reportasje fra Verjesteinsnuten, som er en kort kjøretur fra Haukelifjell skisenter.

Før han var programleder for Skipatruljen, lagde Bård Gundersen denne videoen fra Haukelifjell.

Etter at han ble programleder for Skipatruljen, fikk anlegget en fullverdig episode også! Se den for å se hva anlegget kan by på!

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Bebyggelsen på fjellet strekker seg over passe forblåst snaufjell - selve bommen for fjellovergangen ligger lenger frem, ved haukeliseter fjellstue, så du kommer hit også ved stengt fjell. Her finner du anlegget på google maps.  Melkeruta med Haukeliekspressen går forbi her.

Som et anlegg midt på vidda er det ikke mye underholdning eller overnatting å finne utenom hyttene og Tyrvelidhallen. Haukeliseter fjellstue lenger opp har ekstremt god matservering, og du finner mye tilbud for øvrig i bygda Haukeli noen får mil østenfor.

  

Haukelifjell skisenter

visithaukeli.com

35 07 05 55

Antall heiser: 6

Antall nedfarter: 13

Lengste nedfart: 1600 meter

Høydeforskjell: 305 meter

Heiskort: 450 kroner

Hvor: 200 km fra Bergen, 277 km fra Oslo, 188 km fra Skien, 256 km fra Kristiansand

Publisert 20. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 20. oktober 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen