– Jeg likte området umiddelbart, og det var egentlig bare en tilfeldighet at vi kom i kontakt med Laila, som ga oss tilbudet vi ikke kunne si nei til, sier Wille Lindberg til Fri Flyt.

Wille Lindberg har vært skiproff i en årrekke, og har blant annet vært fast innslag i verdenscupen (Freeride World Tour). Den svenske 31-åringen har de senere årene vært aktuell med filmer, og har blant annet vært med Karsten Gefle i Nuit de la Glisse-filmer. 

Annonse

Til nyttår flytter han sammen med samboeren My Ernevi til Hardangerfjorden og Jondal. Årsaken er at de skal drive en lodge med umiddelbar nærhet til kystnære toppturer på Sør-Vestlandet.

Det var etter at Lindberg så området i april i år han ble overbevist. På en tre måneder lang seiltur fra Sverige til Norge, som startet i slutten av mars, stoppet de i Jondal mot slutten.

– Hva slags skikjøring er det som frister der?

– Jeg har bare kjørt en liten brøkdel av det som finnes der. Da vi seilte langs Hardangerfjorden så vi et enormt potensial, og det virker som det finnes uendelige muligheter. Jeg har fått mye tips, og gleder meg allerede til å komme tilbake, sier Lindberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

wille 3

SEILTUR: Det var på en seiltur på våren at Lindberg oppdaget området. Foto: Tom Oliver Hedvall

Det var rene tilfeldigheten at det skulle bli slik: At Lindberg nå flytter til Norge.

– Da vi seilte inn til Jondal i april ble vi oppmerksomme på huset som lå ved fjorden. Det så koselig ut, og vi tenkte umiddelbart at det var et servicehus for båter. Etter flere mislykka forsøk på å komme inn ga vi derimot opp. Da jeg kom tilbake dagen etter glemte jeg lommeboka, og kort tid senere fikk jeg SMS av Laila som hadde funnet den. Det viste seg at hun eide huset, og hun mente etterhvert at vi burde drive stedet. Vi hoppet raskt på tilbudet, forteller Lindberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

wille 1

FILMET: Her er Lindberg i området under en innspilling med Nuit de la Glisse. Foto: Thierry Donard

– Hva betyr det her for skikjøringen din? Trappes den ned?

– Det kommer jo til å bli litt mer av alt, men fortsatt full fart på skifronten. Jeg har akkurat signert ny kontrakt med Dynastar og Pelle P. Jeg kommer også til å fortsette å filme med Nuit de la Glisse, og håper jo de kommer og hilser på meg her.

– Det gjør ikke litt vondt for en svenske å flytte til Norge?

– Hahaha, neida. Jeg kjenner meg mer glad for at vi har et så fint naboland, og at vi har et såpass bra samarbeid at det er mulig for oss å komme og hilse på litt.

Wille Lindberg

  • Født: Stockholm, Sverige - 19. desember 1984.
  • Bor: Jondal, Hordaland (snart).
  • Aktuell med: Skal drive Hardanger Fjord Lodge med samboeren.

Utvalgte meritter:

  • 2. plass Fieberbrunn, Freeride World Tour 2015.
  • 3. plass Chamonix, Freeride World Tour 2013.
  • 1. plass Scandinavian Big Mountain Championship (NM) 2006.
20-08-33_ordinary_1200

Foto: Anna Öhlund