– Jeg har utrolig lyst på den sammenlagt-tittelen, så jeg merker at jeg holdt litt igjen i dag. Det var et par triks jeg godt kunne tnekt meg å gjøre, men jeg sa til meg selv at jeg måtte holde igjen litt, sier Stinius Skjøtskift til Fri Flyt.

Under Røldal Freeride Challenge lørdag formiddag leverte han en solid linje, ski venstre for toppen. Tidlig i linja gjorde han en 360, og fortsatte med solid og kontrollert kjøring. I solsteika i Tredjerenna i Røldal leverte han dermed akkurat det han trengte da det gjaldt som mest.

Annonse

– Dette var en utrolig god følelse, sa Skjøtskift minutter etter runnet.

Det er første året 19-åringen kjører Norgescup, og har levert vanvittig kjøring i hele år - med blant annet seier i Voss og Vågå. Tredjerenna var derimot noe spesiell for den tidligere jibberen.

– Jeg har aldri kjørt noe som det her i konkurranse noen gang. Voss var ganske heftig, men dette her var noe helt annet, sier Skjøtskift, som fikk sin Røldal-debut lørdag.

Foran helga ledet han Norgescupen foran Petter Hørte og Frikk Tore Kristiansen. Begge maktet ikke å lande runnet sitt i Røldal. Det betyr at Skjøtskift, etter all sannsynlighet, stikker av med seieren sammenlagt.

Fullstendige resultatlister kan du lese på friflyt.no klokken 21 i kveld. Følg med på Fri Flyt for flere oppdateringer fra konkurransen.