– Jeg kjenner at blodet koker av det faktumet at, i en tid hvor miljø er i fokus, kjører rike duster sportsbiler på isbreer – og får applaus for det, skrev den frittalende, svenske skikjørerern Jacob Wester på sin Twitter-profil onsdag.

Tidligere denne våren kjørte skilegenden, kjent som banebrytende jibber og alpinist, en Lamborghini til toppen av det norske sommerskisenteret Folgefonna. På veien ned kjørte han porter. Stuntet har blitt sett over 300.000 ganger på YouTube, og det er flere som, mildt sagt, ikke lot seg imponere av den svenske skilegendens stunt på Folgefonna denne våren.

Annonse

En av dem er altså Jacob Wester, som mener det er særdeles unødvendig å kjøre bil på isbreer. Spesielt siden de er utsatt i et stadig presset miljø.

– Kall meg gjerne en hater, men kom igjen - dette er galskap, fortsetter Wester.

Flere endte opp med å kalle han sjalu på Olsson, som er kjent for å ha en forkjærlighet for raske biler og en glamorøs livsstil.

– Jeg har ingen grunn til å være sjalu på lambo-sjåfører. Kom igjen, jeg er akkurat der jeg vil være, skrev Wester.

Da Fri Flyt omtalte saken kom også frikjører Espen Fadnes med et stikk.

– Og motiorisert ferdsel i vestlandsidyll ble akkurat dødskult, skrev han på Fri Flyts Facebook-post.

Det tok heller ikke lang tid før Jon Olsson selv svarte på kritikken.

– Hvis 20 liter bensin før blodet ditt til å koke bør du kanskje tenke to ganger før du heliskier igjen. Det er hva? 10 sekunder i lufta?, kontret Olsson.

Det mente Wester ikke svarte godt på kritikken.

– Det er vel ulike grad av hvor unødvendig det er. Men jeg strever etter å gjøre mindre skikjøring som er drivstoffbasert, svarte Wester, før han fikk svar fra Olsson igjen:

– Jeg er uansett sikker på at du kommer dit i en bil, en buss eller et fly som tar mer enn 20 liter drivstolff. Hvorfor det plutselig hatet?

Torsdag morgen fortsatte Wester Twitter-diskusjonen, i en langt mer nedtonet versjon.

– Jeg er enig i at den første meldingen var dårlig ordlagt. Jeg har ingenting imot Jon personlig - bare unødvendige bilstunt.