Ryktene har gått en stund om at Jon Olsson skal gjøre comeback på twintipski, etter noen år med racingsatsing. Etter at OL-drømmen gikk i vasken i vinter er Jon nå på vei tilbake etter korsbåndskaden han pådro seg tidligere i vinter. I helga i forbindelse med Freestyle.ch i Zürich gjorde Jon comeback også med sin skirelaterte videoblogg – ingen raske biler, båter eller damer, men Jesper Tjäder i Batman-drakt og minst 32 dobbelcorks i timen.

– Hei Jon, dette er først og fremst overraskende og gledelige nyheter. Men hvorfor comeback?
– Jag har faktisk ikke tenkt så mye på hvorfor, men en uke etter kneoperasjonen sendte Crill meg editen vi gjorde i Tandådalen i høst da jag ikke hadde hoppa på ett år. Tenkte ikke mer på det enn at jeg syns jeg faktisk var ganske bra for en som ikke hopper lenger. Så våkna jeg tre dager senere og da jeg slo opp øynene var min første tanke: Jeg må begynne å hoppe igjen! Jeg vet faktisk ikke hvordan det skjedde, men jeg antar at med en skade så får man tid til å fundere mer om framtiden enn man gjør når man bare kjører fra konkurranse til konkurranse! Men jeg sa til meg selv at jeg ikke må ikke ta forhasta beslutninger, men tenke på dette i noen måneder, så du virkelig er sikker på hva du føler!

Annonse

– Hvem skal du filme med?
– Vi kjører videoblogg i hele vinter, cirka to i uka, akkurat som back in the day. Så kan det hende jeg prøver å jobbe med noe filmselskap, men ingenting er klart i dag. Det hadde vært superkult å få filma en skikkelig filmpart, men jeg liker også videobloggen, for da får fansen se akkurat hva som skjer når det skjer.

– Får vi se deg i X Games?
– Jag hade virkelig ikke tenkt å konkurrere mer, men her på Freestyle.ch kjente jeg helt klart konkurransesuget komme. Men jeg skal gjøre dette ett år i gangen, og begynne med masse trening og film i vinter, så får vi se! Det blir jo som å begynne på scratch, da jeg ikke har kjørt ski på ni måneder og ikke hoppet mer enn fire dager de siste tre årene...

– Har du noen triks på lager?
– Nå er fokus på å få tilbake de triksene jeg kunne back in the day, så er det klart jeg vil gjøre nye ting, men jeg er litt usikker på nøyaktig hva jeg vil fokusere på. Jeg kjørte jo mange år da jeg bare ville være han som snurra mest, så enten fortsetter jeg på det sporet eller så jobber jeg med å gjøre litt annerledes ting, det kommer an på hvor gammel jeg føler meg når det hele drar i gang, hehe.

– Hva sier sponsorene dine?
– De har alltid støttet med uansett om jeg kjørte alpint eller hopp, men de lurer sikkert litt på hva jeg tenker når jeg sier jeg skal begynne å hoppe for fullt, er 32 år og nettopp tilbake etter skade. Men jeg har dobla trafikken på sosiale medier de siste sju månedene i forhold til samme periode som i fjor, så jeg har den fordelen at mange følger meg uansett hva jeg gjør. Men det er klart at de ser nok at om jeg kan gjøre det bra, så er potensialet veldig bra!

– Kommer du til å filme med noen andre kjørere?
– Absolutt, jeg skal prøve å få til masse reiser med forskjellige kjørere, og jeg lover å slite med Andreas Håtveit på minst en reise i vinter!

– Hvor skal du filme?
– Vi driver og planlegger nå, men jeg er sugen på nye steder der jeg ikke har vært, som Island, Grønland og Japan. Mange tror at backcountry ville være det naturlige for meg nå, men jeg elsker kickershoots, så det blir nok det vi fokuserer mest på i vinter! Nøyaktig hvor er noe vi skal se på de nærmeste ukene, så det skal bli sjukt kult å bare se på hele verden og finne ut hvor jeg helst vil dra!