/ Nyheter

Tyin - det smoothe skistedet

Med fullastet bil startet ferden mot nye skimarker fredag kveld. Ved Hønefoss brøt vi mange års tradisjon, og valgte å avstå fra å følge skiltingen mot Gol. Værmeldingen lovet godt for pudder på Tyin-Filefjell Skisenter.

Sist oppdatert: 28. februar 2007 kl 13.55
Espen i godt driv i masse pudder.
Espen i godt driv i masse pudder.
Lesetid: 2 minutter

Nå skulle vi for første gang stoppe ved det som til nå bare har vært et kryss på vår ferder tvers over landet.

Fredagskvelden bød på klare indikasjoner om at helgen skulle bli bra. Vanskelige kjøreforhold på E16 pga tett snøfall, og nedsnødd bil en time etter ankomst, gjorde at vi gikk til sengs som store optimister.

Lørdag åpenbarte seg med 25 cm pudder levert i friske ti minus. 10.00 stod vi og ventet på at heisen skulle starte. Ikke en sjel å se i anlegget, kun heispersonellet, dette var andre takter enn Hemsedal må sies. 6 timer senere var det tre fornøyde karer som tok heisen til topps og skled ned til hytta igjen.

Søndag bød på 10 cm påfyll, og like herlige forhold.

Under slike forhold så er vår klare oppfatning at Tyin leverer til tusen. Veldig lett tilgjengelig offpiste gjør at man godtar at det ikke er like spektakulært som f.eks Hemsedal.

Konklusjonen vår var vel at hvis Hemsedal er som en boks med Red Bull, så er Tyin som en kartong Solo Smoothie...smoooothhh! Presset på urørt pudder var vanvittig lavt, det ene bildet som viser våre spor i snøen på søndag ettermiddag viser så godt som bare våre spor. Ingen skal komme og si at det ikke var lett tilgjengelig i allefall.

Så har du gått lei av kø i heis eller løype, og ønsker enkel tilgang på enkel og grei offpiste så er det verdt å ta turen til Tyin er vår klare oppfatning. Er det derimot andre ting som lokker, som f.eks vodka i Red Bull'en så er det nok bedre å ta turen til større steder, for noen afterski var vi ikke karer om å finne :-)

For øvrig, det har snødd der i dag også!

Tekst: Espen, Sigurd og Rune

Publisert 26. februar 2007 kl 21.27
Sist oppdatert 28. februar 2007 kl 13.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen