– Trippel salto herfra. Det går det. Du må bare gutse, mener matematiker og profesjonell stuper Magnus Dehli Vigeland. Snowboarder Ståle Sandbech er ikke like sikker og overlater presset til eksperten. Vigeland er nemlig eneste nordmann som er invitert til Red Bull Cliff Diving i Kragerø i sommer. 24. juli er det riktignok dødelig alvor. Fra et 27 meter høyt platå skal 12 av verdens beste klippstupere knive om førsteplassen i den prestisjefulle konkurransen mens de utøver halsbrekkende akrobatikk i 100 km/t.

– Da er ikke snakk om tullehøyder som i dag, smiler Vigeland.

– Det blir for høyt for oss, sier Stubberud som likevel imponerte stort ut klippene på Panteren ved Huk med forlengs salto med hel skru, samt et klassisk "døds-stup". Ståle benyttet sjansen for å sjekke om rotasjonen fortsatt sitter. Som du ser i filmen spinner fortsatt gutten fra Rykkinn som en snurrebass.

Men torsdag 22. juli kan du være med klippestuperne og lære å stupe i Kragerø.

– Vi fyller opp fergen ”Gamle Kragerø” med et knippe stupekine Fri Flyt-lesere sammen med deltakerne i Red Bull Cliff Diving og stikker på tur til klippene rundt Kragerø. Her blir det mulig å prøve seg fra flere høyder fra 3-18 meter. De profesjonelle stuperne vil gi tips og råd om alt fra stil og triks til sikker landing, så du kan imponere med nyvunne kunster senere i sommer, inviterer kommunikasjonssjef i Red Bull Norge, Kristian Kjelmann.

Meld deg på ved å sende navn og mobilnummer samt et stupebilde til haakon.tonnessen@no.redbull.com

De 25 med best bilde får en plass på workshopen.