/ Nyheter

Snart braker det løs

Fra 14. til 17. april er det duket for ekstremsport-festivalen X2 i Ørsta og Volda.

Sist oppdatert: 12. april 2011 kl 09.44
NY RUNDE: Torgrim Vole vant frikjøringskonkurransen på X2 forrige sesong. Foto: Eirik Vaage
NY RUNDE: Torgrim Vole vant frikjøringskonkurransen på X2 forrige sesong. Foto: Eirik Vaage

X2 er et freeride- og toppturarrangement midt i hjertet av Sunnmørsalpene. Festivalen tilbyr både deltakere og publikum spektakulær natur, konkurranser og sosiale begivenheter på studenthuset Rokken kvelds- og nattestid.

Det er sjette gangen X2 Festivalen blir arrangert. På Sunnmøre er fjellene rotfestet som en del av identiteten. Ildsjeler tilknyttet student- og lokalmiljøet i Volda har vært med på å utvikle festivalen til det den er i dag. Den unike naturen tiltrekker både norske og internasjonale deltakere.

Det konkurreres i år i fire grener:

Xtind er en del av Norgescupen innen skialpinisme. I år vil konkurransen gå opp fjellene Saudehornet og Nivane, med ”Skåla” som start. I ”Skåla” vil det være godt tiltrettelagt for publikum, med musikk, pølser og brus.

Xfree er en freeridekonkurranse for alpint, snowboard og telemark. Dette er også den mest populære grenen på X2. Xfree er en del av Norway Freeride Cup med mange worldcup-kjørere på startlisten. Konkurransen har Nivane og Saudehornet som arena under både kvalik, semifinale og finale. Finalene går klokken 14:00.

Xboard er en suksessfull longboardkonkurranse. Voldas ville bakker er godt egnet for longboard. Xboard er i år den første runden i Norgescupen. Under Xboard 2010 satt Mikael ”Kula” Jensen uoffisiell norgesrekord på hele 102km/t. Lørdag 13:00 er det kvalifisering og finale.

Xcreek er en populær og vannvittig elvepadlingskonkurranse. Etter masse nedbør og snø i år, ser Xcreek ut til å gi publikum, og deltakerne, en god og underholdende konkurranse. Xcreek er lokalisert i elven Rossåa i Ørsta. Kvalifiseringer og finale er kl 16:00.

Publisert 11. april 2011 kl 15.09
Sist oppdatert 12. april 2011 kl 09.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen