Alle Fri Flyts AS nettsider vil være nede et par timer fredag morgen. Dette gjelder blant annet terrengsykkel.no, landevei.no, friflyt.no, utemagasinet.no, norsk-klatring.no og playboard.no som er ledende nisjenettsteder med mange tusen daglige brukere. Det eneste unntaket er fftv.no hvor tv-seriene ligger.

Hva er det som skal skje?

– Vi jobber med å ruste opp alle våre nettsider og dette er en bitteliten del av den planen. Det er jo krevende tider for alle medier, og det er jo både artig og utfordrende at mange lesere forventer digitale tjenester på nivå med de største aktørene. Men vi er fast bestemt på å gi våre lesere en så god digital opplevelse som mulig, og nå er målet raskere sider, sier daglig leder og prosjektansvarlig for alle nettsidene Audun H. Røhrt.

– Redaktørene gjør en formidabel jobb med å lage forbausende godt innhold på små ressurser, og vi må forsøke å gjøre det samme med den digitale opplevelsen. Vi har hatt en solid trafikkvekst hittil i år, så vi er i flytsonen.

Hvilke sider er det som ikke vil være tilgjengelige?

- Det er alle sidene våre. De viktigste er friflyt.no, terrengsykkel.no, utemagasinet.no, norsk-klatring.no, playboard.no og landevei.no, ffshop.no og skitest.friflyt.no. Arrangementssidene våre som for eksempel highcamp.no og terrengsykkelrittet.no vil være nede, og det samme vil hjelpesidene våre som abo.friflyt.no og abo.utemagasinet.no. Det eneste unntaket er fftv.no som ligger på en annen server. Jeg får oppfordre leserne til å ta en titt på en av våre nye tv-serier der!

Kan leserne bidra med noe?

– Når sidene er opp igjen er det veldig bra om dere melder inn om eventuelle nye feil og mangler. Vi vil ha folk klare for å kaste seg over eventuelle problemer. Feilmeldinger kan sendes direkte til meg på audun(@)friflyt.no. Forresten en ting til, kanskje det også er lov å be om litt tålmodighet også?  De første timene vil det være litt fininnstilling før sidene blir så raske som vi ønsker. Men jeg satser på at alt går smertefritt, slik at jeg kan dra på Megapark på fredag ettermiddag!