/ Nyheter

McConkey hylles i ny film

MSP har bestemt seg for å produsere en egen film til ære for den avdøde legenden Shane McConkey. Få har påvirket den moderne skikjøringen mer enn Saucer Boy.

Sist oppdatert: 5. januar 2011 kl 09.03
Spilloppmakeren og skigeniet Shane McConkey fornektet seg aldri. Bilde: Endre Løvaas
Spilloppmakeren og skigeniet Shane McConkey fornektet seg aldri. Bilde: Endre Løvaas
Lesetid: 3 minutter

Filmen er planlagt lansert høsten 2012, og alt overskudd vil gå til McConkeys enke og datter. I løpet av sitt liv var Shane en enorm inspirator for utallige mennesker over hele kloden, både gjennom sin personlighet og skikjøringen. Det er dette som MSP ønsker å gripe tak i som ramme for filmen.

McConkey var kjent som en av de store pioneerene innen skisporten og en særdeles humørfylt idrettsutøver. I sine yngre dager sikret han seg både gull i X-Games og en VM-tittel i ekstremskikjøring. Sammen med bl.a. Kent Kreitler flyttet McConkey til stadighet grensene for hva som var mulig på ski, men hele tiden med lek og moro i sentrum. Gjennom 90-tallets skifilmer var Shane den store stjernen, som konstant var på leting etter nye linjer og metoder for å ta seg ned en fjellside. Selv etter tre blåste knær, hoften ut av ledd og en rekke andre stygge skader, så holdt han koken som en av de store stjernene i skifilmer helt frem til sin død. Selv om McConkey kunne ha vært faren til mange av dagens skistjerner, så beviste han vært eneste år at han fortsatt var sjefen. Sjefen over alle sjefer.

McConkey var alltid en spøkefugl, full av practical jokes, men av den typen som ikke fornærmet noen. Hvem husker vel ikke karakteren Saucer Boy fra MSP-filmene. Eller alle de utrolig kreative påfunnene i filmen "There´s something about McConkey". Ikke mange får oppleve utgivelsen av en dokumentarfilm om seg selv, når man fortsatt er tidlig i 30-årene. Shane McConkey gjorde det, og det var ikke et år for sent. Han var uberegnelig morsom som person, men svært kalkulerende på idrettsfronten. Innsikten og multitalentet til McConkey og bestevennen Scott Gaffney (MSP filmer) skapte mange nye ideer, blant annet verdens første ski med omvendt spenn og innsving. Volant Spatula ble forløperen til K2 Pontoon og videre rocker-konstruksjonen på dagens moderne pudderplanker. Så neste gang du svinger deg ned en fjellside i løssnø uten at skituppen dykker, så bør du sende nok en varm tanke til Shane McConkey. Han elsket Norge og BASE-mulighetene her, og hadde planlagt et lengre opphold med hele familien i Norge sommeren 2009. I 2008 fikk mange stifte bekjentskap med den folkelige legenden under bl.a. Ekstremsportveko. Hans gode humør og spilloppmakeri gjorde ham særs godt likt som person i alle kretser, og alle som møtte Shane gjennom hans liv fikk et unisont inntrykk. Rett og slett en steikandes bra kar, som nå vil bli hyllet i en egen film. McConkey omkom i en tragisk skibaseulykke i de italienske dolomittene i mars 2009.

Hvis du noen gang har møtt McConkey og har en god eller rørende historie om møtet og hvordan det påvirket deg, så ønsker MSP gjerne at du sender dem noen linjer om møtet, på engelsk, selvsagt. Send en epost til info@mspfilms.com (subject/emne: "My Story for the Shane McConkey movie").

Publisert 5. januar 2011 kl 08.38
Sist oppdatert 5. januar 2011 kl 09.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen