Innholdet i sesongens 12. episode av Salomons populære webserie var rett og slett jibberne Alexi Godbout, Simon Ericson og Kieran Nikula som herjet på urbane elementer, mens diverse Lego-figurer og kjøretøy svinsa rundt skikjørerne og så på, tok bilder, jaget dem bort, fløy Lego-helikopter og diverse annet. Men det falt ikke det danske Lego-konsernet i god jord, og de krevde at Salomon fjernet filmen fra alle sine kanaler.

Se alle episodene av Salomon Freeski TV her!

– Vi vet ikke hvorfor Lego ønsker at filmen fjernes, sier Fredrik Mandt i Amer Sports sin norske avdeling. Amer sports eier Salomon.

– Hvilke lover mener Lego at dere har brutt?

– Dette kjenner vi foreløpig ikke til, ikke annet enn at de ønsker filmen fjernet umiddelbart.

– Tror du dette har ført til noe negativt for Lego?

– Nei, det tror vi ikke.

Fri Flyt har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Lego, uten å få svar på våde henvendelser –men filmen er fjernet fra vår videoside FFTV.no.

Lego er en av verdens største og mest populære produsenter av leker, og de holder til i Billund i Danmark. Lego selger sine produkter i over 130 land. Ifølge Legos årsrapport omsatte de leker for hele 28,6 milliarder danske kroner i 2014, noe som tilsvarer 32 milliarder norske kroner i dag. Av dette satt Lego igjen med et overskudd etter skatt på cirka åtte milliarder NOK.