- Dette er utrolig positivt for sørlandsregionen, og betyr at skisenteret kan tilby nye områder til flere brukergrupper, sier Pelle Gangeskar på Hovden Skisenter. Vi har hatt en positiv utvikling med satsing på terrengparken, og nå åpnes altså hele Breive-lia med sine trasee og offpiste-muligheter.

Avgjørelsen gjør at kapasiteten kan dobles og senteret vil komme på nivå med Hafjell og Geilo. Løypenettet er planlagt å utvides fra 13 til 43 kilometer.

Annonse

Bak avgjørelsen ligger en årelang diskusjon mellom utbyggerne og grunneiere samt intressenter for kulturlandskapet i utviklingsområdet. Miljøvernministeren har overstyrt Riksantikvarens innsigelser om fornminner i området. Utvikling av nærigslivet i kommunen og opprettholdelse av statsus som nasjonalt skisenter er det tungtveiende argumentet bak godkjennelsen.

Dersom det går mot rask avklaring med grunneierene, håper skisenteret å starte utviklingen sommeren 2006. Nedfartene vil starte nær Nos, området hvor stolheisen i dag har sitt endepunkt. Rundt 100 millioner vil bli investert i de nye traseene og heisene.