/ Nyheter

Hovden skisenter utvider

Miljøvernmenister Knut Arild Hareide har godkjent den omdiskuterte utbyggingen av Breive-lia ved Hovden Skisenter.

Sist oppdatert 1. august 2005 kl 05.49
Breive-lia ligger til venstre for det eksisterende anlegget. Bilde: Kari S. Nilsen
Breive-lia ligger til venstre for det eksisterende anlegget. Bilde: Kari S. Nilsen

- Dette er utrolig positivt for sørlandsregionen, og betyr at skisenteret kan tilby nye områder til flere brukergrupper, sier Pelle Gangeskar på Hovden Skisenter. Vi har hatt en positiv utvikling med satsing på terrengparken, og nå åpnes altså hele Breive-lia med sine trasee og offpiste-muligheter.

Avgjørelsen gjør at kapasiteten kan dobles og senteret vil komme på nivå med Hafjell og Geilo. Løypenettet er planlagt å utvides fra 13 til 43 kilometer.

Bak avgjørelsen ligger en årelang diskusjon mellom utbyggerne og grunneiere samt intressenter for kulturlandskapet i utviklingsområdet. Miljøvernministeren har overstyrt Riksantikvarens innsigelser om fornminner i området. Utvikling av nærigslivet i kommunen og opprettholdelse av statsus som nasjonalt skisenter er det tungtveiende argumentet bak godkjennelsen.

Dersom det går mot rask avklaring med grunneierene, håper skisenteret å starte utviklingen sommeren 2006. Nedfartene vil starte nær Nos, området hvor stolheisen i dag har sitt endepunkt. Rundt 100 millioner vil bli investert i de nye traseene og heisene.

Publisert 1. april 2005 kl 09.42
Sist oppdatert 1. august 2005 kl 05.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen