/ Nyheter

Fredrik fløy fortest

Den første norgesmesteren i vingedrakt er kåret.

Sist oppdatert 16. juli 2009 kl 15.56
RASKEST: Frode Johannessen fløy raskest i Romsdalen. Foto: Anna Skomsø
RASKEST: Frode Johannessen fløy raskest i Romsdalen. Foto: Anna Skomsø

Sist helg ble Norges første base hoppemester kåret i Hellesylt ifra Helset Kopen i Stranda kommune. Frode Johannessen fra Voss fløy fortest i finalen mot Petter Bergsjø fra Oslo. I bronsefinalen møttes fjorårsvinner Ronny Risvik og Tom-Erik Heimen. Risvik trakk det lengste strådet.

– World BASE Race har satt en ekstrem aktivitet i system for å kunne la utøverne konkurrere mot hverandre i sikre former uten at det går på å være den dristigste, men derimot den dyktigste. Fjellflygerne flyr en oppmålt distanse (horisontalt), og du må selv finne riktig angrepsvinkel, beregne oppdrift og sidevind for å kunne fly fortest mulig strekningen til mållinjen, som er et visuelt mål de ser lett i fra luften når du passerer. Det er høy fart og spenning, ikke bare for utøvere, men også publikum som lett kan se og høre de komme over himmelen som små jetjagere i batman-dresser, sier sjefen for World BASE Race (WBR), Paul Fortun.

– WBR er en helt ny idrettsgren i norge, med utsprang fra Romsdalen, som vil bli en verdensomspennende konkurranseform på sikt.

13. - 15. august inviterer Fortun & co mer en 20 forskjellige nasjoner til å delta i konkurransen om å bli «The world fastest flying human being» i Innfjorden ved Rauma. Så langt har 64 deltagere meldt sin ankomst.

– Selv om fjorårets konkurranse var vårt første arrangement, nådde ut til media verden over. I sommer har det kjente amerikanske TV-programmet 60 Minutes vært på norgesbesøk for å filme akkurat basehopping, og programmet vil bli sendt i løpet av høsten på TV2, forteller en entusiastisk Paul Fortun.

Publisert 16. juli 2009 kl 15.56
Sist oppdatert 16. juli 2009 kl 15.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen