/ Nyheter

- Det er helt latterlig

Mange deltakere på Ekstremsportveko mener 550 kroner er for drøyt for å bo på en flyplass.

Sist oppdatert 4. juli 2011 kl 15.54
KRITISKE: Vegard Randen, Anders Bersu og Karl Engen mener det er for dyrt å campe på Veko. Foto: Tore Meirik.
KRITISKE: Vegard Randen, Anders Bersu og Karl Engen mener det er for dyrt å campe på Veko. Foto: Tore Meirik.

Midt mellom mylderet av telt, biler og søppel på Bømoen sitter elvepadlerne Vegard Randen, Anders Bersu og Karl Engen. Som de fleste andre ekstremsportutøvere lever de på budsjett, og syns det er lovelig dyrt å være vekodeltaker. For siden det koster 550 kroner å bo på festivalcampen, og deltakerpass ligger på 1300 kroner ender gutta opp med å betale nærmere 2000 kroner for å bo i egne telt. Det spiller heller ingen rolle om du skal være der en natt eller sju, 550 kroner må du ut med uansett. 

- De burde i alle fall kunne lage en pakkeløsning for deltakere. Det er mange av padlerne som ikke har råd til å bo her, og da mister det litt av sjarmen når folk blir så spredt, sier Engen som har vært på Veko siden 2006.

Ny camp

Det er ikke mange årene siden campen ble flyttet til et nytt område på Bømoen. Før kostet det ifølge gutta ingenting å bo der, og padlerne føler seg nå lurt. 

- 150 kroner hadde vært ok, men det her er helt håpløst, mener Bersu. 

- Og hva betaler vi for egentlig? Dele do og dusj med 100 andre, og kunne ta buss ned til sentrum. Det er ikke noe mer, skyter Engen inn. 

Cash is not king

Gutta har i tillegg, som mange andre, lagt sin elsk på cashless-systemet. 

- Det er helt tullete! For siden du kun kan ha 1500 kroner på kortet må du først betale deltakerpass, og så gå å fylle på igjen. Vi må til og med bruke cashless for å betale her oppe, forteller Randen oppgitt. 

Her får han støtte av frikjører og vekoveteran Ole-Kristian Strøm. 

- Bruk av cashless har skapt mye irritasjon blant folk. Ikke kan man bruke det samme kortet man hadde i fjor, og om man bare skal kjøpe festialpass og ikke har tenkt å bo på campen eller drikke øl i teltet blir passet 50 kroner dyrere. Det å få refundert pengene er ikke lett. Man må huske å få med seg en kode før man reiser, og det er det ikke akkurat alle som husker på, rister Strøm på hodet, og legger til:

- Siden ekstremsportveko begynner å bli alt for dyr, med tanke på hva man får igjen og hva man betaler for, velger faktisk en del som har vært på Veko i alle år å holde seg hjemme framfor å ha en hyggelig uke på Voss.  

- Vurderer pakkepris og dagspass

Ansvarlige for Veko Pernille Olafsen og Margrethe Alm, hevder i en mail at deltakerne får mye for pengene i motsetning til for eksempel Sjoafestivalen. De er uenige med padlegutta, og forteller at det aldri har vært gratis å bo på campen, men at prisen har steget de siste årene. 

-  I fjor kosta campen 500 kr for hele uka, og året før kosta det 350 kr. Grunnen til at prisen gikk opp så mye fra 2009 til 2010 var at vi satt opp flere busser hele døgeret i 2010. Det koster oss faktisk over 100.000 kroner, skriver de. 

Likevel kan det bli noen endringer til neste års festival ifølge sjefene.

- Grunnen til at vi har en fastpris for hele uka er at det har vært mye sniking, men vi skal vurdere dagspris og pakkepris til neste år, understreker de og avslutter med at cashless ifølge dem har flere fordeler:

- Grunnene til at vi bruker cashless er følgende: 

  • Mindre kontantflyt på festivalen som er en trygghet for både frivillige og administrasjonen. Vi er bedre sikra mot ran ,og frivillige slipper å bli mistenkeleggjort dersom det er feil i oppgjøret osv. 

  • Bedre effektivitet på festivalområdet.

  • Nettopp det at folk kan få pengane tilbake etter festivalen. Tidlegare benytta vi øl/vinbongar og det var svært mange som våkna opp på søndagen med bonger i lomma som de ikke fikk refundert pengene for. 

  • Oversikt over hvordan de får pengene tilbake fra cashless kortet finner de her: http://www.cashless.no/Minekort/tabid/297/Default.aspx 

Publisert 4. juli 2011 kl 14.55
Sist oppdatert 4. juli 2011 kl 15.54
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen