Avgjørelsen ved det franske skisenteret føyer seg inn i rekken av stadig flere lignende saker i alpene, hvor sommerskikjøring blir redusert både i areal og omfang. Breene i alpene smelter uhyre raskt, og Aletsch-breen (Europas lengste) har krympet fra 23 til 22 kilometer de siste 10 årene.

Sist sommer tok man i bruk en ny og revolusjonerende metode i Andermatt ved å dekke en del av breen med en spesiell reflekterende duk, som viste svært gode resultater. Lignende løsninger kan tvinges frem også andre steder i alpene med det første, blant annet i Alpe d´Huez.

– Det har blitt et skikkelig problem hos oss at breen smelter så raskt, så vi må være veldig forsiktige. Det er ikke noe mangel på snø, etter som vi fikk mye denne vinteren, men det er selve isbreen som er problemet. Derfor har vi valgt å droppe sommerski denne sesongen, og høyst sannsynlig også for noen år fremover, sier en talsmann for anlegget til Skipressworld.

Alpe d`Huez har vært kjent for bratt og fint skiterreng på breen, med solide 600 høydemeter fra toppen på 3330 meter ved Pic Blanc.

Både italienske Alagna og Bardonecchia, samt sveitsiske St.Moritz og Verbier, har måttet stenge sine breområder for sommerskikjøring. I franske Val d´Isere har de kjørt snøkanoner på breen denne sommeren for å se om det vil hjelpe i mot den raske bresmeltingen.

Den globale oppvarmingen må ta skylden for bresmeltingen, som vi også har fått sterk føling med her hjemme i Norge.