/ Nyheter

Aaron Robinson 1986-2011

Snowboardproffen omkom i Chile tirsdag.

Sist oppdatert 20. juli 2011 kl 11.19
HVIL I FRED: Aaron Robinson omkom i Chile tirsdag. Foto: Danny Larsen
HVIL I FRED: Aaron Robinson omkom i Chile tirsdag. Foto: Danny Larsen

I dag kom beskjeden om at Aaron Robinsom mistet livet i en ulykke i Chile. Robinson rakk trolig ikke å bli kjent for de fleste her i Norge, men han var en meget lovende snowboarder på vei fremover. Blant annet har han vunnet North Face Masters-touren to ganger.

Danny Larsen var teamkamerat med «A-Rob», og beskriver han slik:

– Jeg møtte han for første gang i Chile i fjor. Han hadde lagt sommersesongen sin dit og ble med K2-shooten. Han fungerte egentlig som guide, motivator, teamkjører, kokk, gledesspreder og «bad ass». Jeg tror A-Rob var en av de første kjørerne jeg har sett kjøre en bakke til den grad at jeg ble litt redd på hans vegne, på grunn av hans utrolige kjøring. En ekte «bad ass». 

Ifølge Transworld Snowboarding filmet Robinson med FunBlock Films da ulykken inntraff. Han skal ha blitt påført en hodeskade etter å ha truffet en stein i Santa Teresita-området i nærheten av Valle Nevado. 

Snowboardtalentet fra Whitefish, Montana rakk kun å bli 24 år gammel. Redaktør for Frequency Magazine, Colin Wiseman sier følgende til ESPN:

– Aaron var en av de mest talentfulle unge snowboarderne på planenten. Hans selvsikre, avslappede stil i all slags terreng var en fornøyelse å se på. Hans utatvende og positive holdning var på øverste hylle. Jeg var heldig nok til å tilbringe en god del tid med han på tur, og han brakte energi og «stoke» som inspirerte crewet rundt for å gjøre det beste ut av hver dag, uansett situasjon. Jeg kommer virkelig til å savne ham. 

Her kan du lese profilen til Aaron Robinson på K2 sine sider

Og her kan du lese profilen hans på Volcom sine sider.

Her ser du runet som sikret Robinson seier i North Face Masters-touren:

Publisert 20. juli 2011 kl 11.17
Sist oppdatert 20. juli 2011 kl 11.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen