Red Bull Unrailistic 2024

– Fortsatt absurd at jeg får lov til å være med

Fri Flyt sender direkte fra Red Bull Unrailistic når flere av verdens beste parkkjørere samles for å konkurrere i den oppsiktsvekkende løypa fredag kveld.

Sist oppdatert: 26. april 2024 kl 16.10

Red Bull Unrailistic er en slopestylekonkurranse kun for inviterte kjørere, hvor ikke ukjente Jesper Tjäder fra Östersund har mange fingre med i utarbeidelsen av rail-elementene i løypa. Ingen hopp er med, i Unrailistic er det kun rails. Konkurransen går i Åre torsdag og fredag denne uka.

ALTERNATIV: Switch frontflip til wallride. Det står ikke på fantasi hos den svenske gummigutten.

Konkurransen er delt inn i to dager. På de første dagen skal skikjørerne konkurrere i en "Best Trick" konkurranse på utvalgte kreasjoner. Enkelt sagt: Beste triks vinner!

Scoren fra denne konkurransen følger utøverne til dag to – som er hovedeventet. Her får utøverne to runs hver i "The Unrailistic course". Her skal de forsøke å ta så mange elementer og triks som mulig, for å kunne score høyest.

Til slutt er det den kvinnen og mannen med høyest total score fra dag 1 og dag 2, som tar seieren med hjem.

Norsk seier

Ni år etter at han offisielt la opp som konkurranseutøver, sendte firebarns-faren Andreas Håtveit (37) sjokkbølger inn en hel jibbeverden da han vant Red Bull Unrailistic i fjor, mot et knippe av verdens aller beste freeskiere.

– Jeg traff så sinnsykt på alt. Det var grunnen til feiringen. Men det skulle litt til, for det klaffet så bra, sa Håtveit småhes på telefon fra Åre den gang.

RØRENDE JUBELSCENER: Feiringen etter Andreas Håtveit sin seier går antakelig også ned i historiebøkene. Skjermdump: Red Bull Unrailistic

Fjorårets vinner er klar på startstreken i år igjen. Selv om løypa er nokså annerledes enn i fjor, tror likevel Håtveit at den kan passe han godt.

– Jeg liker den. Den er fet, eller akkurat den første boksen er kanskje ikke så fet, men i resten av løypa har jeg funnet ut av noen ok ting, altså. Det er absolutt mulig å trikse, det er mulig å være kreativ, det er mulig å gjøre sin egen greie. Men det er ikke mulig å chille, altså. Det er det ikke, sier Håtveit til Fri Flyt.

Og Håtveit er tydelig hva som er årets gameplan.

– Samme som i fjor. Jeg er her for å kose meg og å ha det fett.

– Har du noen favoritter som du tror kan ta seieren?

– Hvem som helst kan ta det! Det er det som er så gøy, sier han.

– Inkluderer det også deg selv?

– Jeg har jo et run som ikke er elendig, men det er jo ikke best heller.

– Hvem andre har du troa på?

– For å være helt ærlig synes jeg Tom Wallisch kjører sykt bra. Man ser at han har klikket inn noen gamle konkurransevaner.

– Hva kommer egentlig til å skille de beste fra de beste?

– Det er noe av det jeg synes er spennende med den løypa her. Det skal litt flaks inn i bildet. Alle i feltet kan vinne.

Andreas Håtveit på pallen
SURPRICE, SURPRICE: Andreas Haaveit overrasket både seg selv og resten av freeski-verden i Åre ved å kjøre seg inn til førsteplass i fjor. Foto: Foto: Adam Klingeteg / Red Bull Content Pool.

Andreas Håtveit har totalt tatt åtte medaljer i X Games, senest fra 2014 med bronse i slopestyle. Han avsluttet konkurransekarrieren med vinter-OL 2014, der han tok 4. plass i slopestyle, som var i OL-programmet for første gang.

Live stream

Fri Flyt sender Red Bull Unrailistic live. Så nå får du også muligheten til å følge med på det prestisjefulle eventet hvor Andreas Håtveit skal i aksjon.

– Hva har du å si til de som vil se på eventet?

– Det blir mye vill kjøring!

Pre-showet begynner klokken 17.45. Selve konkurransen starter klokken 18. Etter konkurransen fortsetter Red Bulls post-show på samme stream (19.45 - 20.00)