– Jeg fått rapporter om at det er mye snø i høyden på Stryn, og det lover bra for sommerskisenteret og Freeline Jam, sier prosjektleder i Fri Flyt, Lisa Kvålshaugen Bjærum.

Mandag formiddag starter påmeldingen til den tradisjonsrike frikjøringskonkurransen under Strynefestivalen. Påmeldingen til konkurransen, med festivalpass, finner du her. Der får du også festivalpass inkludert, og heiskort opp. Frikjøringskonkurransen legger vekt på lek og moro, og har solid gjennomføringsevne (har ikke blitt avlyst en eneste gang de siste seks årene).

I 2019 var det også ca 50/50 med damer og herrer, og det har aldri vært så jevnt mellom herrer og damer før. Det er en salig blanding av rutinerte frikjørere og andre som har deltatt. Så langt leder Lisen Strøm dameklassen og Petter Hørthe herreklassen sammenlagt.

Lisen har vunnet flere år på rad i dameklassen. Det har også Linn Cecilie Mæhlum, men hun ligger bak Lisen sammenlagt. Om hun blir friskmeldt fra en kneskade i fjor, så kan det godt hende Lisen får en solid konkurrent i dameklassen. I herreklassen varierer det en del fra år til år, men Petter Hørthe har vunnet en del år på rad.

– Jeg tror at jentene har kommet for å bli i alle fall, og at det blir like jevnt startfelt mellom gutter og jenter i år og, sier Kvålshaugen Bjærum.

Har du allerede festivalpass kan du melde deg på konkurransen her. Konkurransen kjøres 13. juni på Stryn.