Det er ikke mye som minner om vinter nede i selve Sogndal, men 10 minutter oppover i Sogndalsdalen går det sin vante gang i februar. Selv om det har vært en vinter litt utenom det vanlige i Sogn, så har de lokale pudderhundene funnet godsakene, og jaggu er der godsaker nå også når festivalen smeller i gang. En må kanskje lete litt bedre enn før, da en vanligvis er bortskjemt i Sogndalsdalen. Men gå 30-40 minutter, og du finner pudder, sier, Håvard Nesbø, som laget filmen over tidligere denne uka.

Tett program

Annonse

Dobbel frikjøringsverdensmester Aurelien Ducroz kommer til festivalen, og stiller til start under Sogndal Frikøyring, som første runde i Norwegian Freeride Cup 2014 –Med Freeride World Qualifier-status (2-stjerners).

– Ja, nå er det meste spikra og i rute. Øl er på kjøling, gutta påstår de har funnet pudder i dalen, og folk er gira på fest og bratt moro.  Av siste update kan jeg si at blant annet så har Ducroz med seg et par brukte ski som en heldig vinner får til odel og eie. Filip Christensen og resten av gjengen i Field Productions kommer. Filip kjører filmkonkurranse og har et fett kamera til vinneren, sier festivalsjef Magnus Aasheim.

Klimaflyktninger fra Midt-Norge

En spesiell vinter har det vært over store deler av landet. Noen områder har ikke sitt et eneste snøfnugg. Dette har blant annet ført til at organisasjonen Protect our Winters (POW) har satt opp en buss for klimaflyktninger fra Trondheim.

– Her har det vært totalt krise, lenge. Folk snakker om en vinter det må tilbake til tidlig syttitall for og sammenligne med. Derfor har vi i POW gått sammen med Fjellsportfestivalen og fylt opp en busslast med snøhungrige studenter. Etter rapportene fra Sogn så er vi mer en klare nå. Bare Sogningene ikke kjører opp alt før vi kommer, Sier Ørjan Kongsvik Aal, leder i det norske avdelingen av POW.

Skredfare

Den langvarige østavinden har flytta på endel snø i høgfjellet. Og med de siste 30 cm som kom natt til i går, så trengs noen dager før alt har stabilisert seg i høyden. 

– Vi var over tregrensa og testa ut i dag. Det var som venta mye forskjellig, vinden har flytta masse på snøen, så i tregrensa var der wooming, skytende sprekker og spetakkel, så det blei en kjapp retur ned i dalaskogen, hvor føret er greit nok. Fikk meg nytt kamera til jul fra meg selv. Så det var en grei dag og få testa ut litt slowmo. Så de som fortsatt er i stuss på om de skal legge turen til Sogndal i helga, se på klippa fra skogsturen vår i dag, og gjør deg en vurdering til. Gutta på ski i føyken er de lokale Vegard Nes og Ivar Løvik, forteller filmprodusent Håvard Nesbø. 

Mer om Fjellsportfestivalen 2014, inkludert komplett program, finner du her!

PS! Alle Fri Flyt-abonnenter får rabatt på festivalpass, så her er det bare å hive seg rundt!