Kun de tjue beste kjørerne i årets Freeride World Qualifier (FWQ)- serie får kjøre konkurransen i Obergurgl, som dermed blir den råeste konkurranse i årets FWQ. Stinius ligger på 19. plass sammenlagt, og er dermed klar. Han er for øvrig klart best av de norske skigutta i internasjonale frikjøringskonkurranser denne vinteren.

Høyt nivå

– Det blir spennende, jeg har ikke vært i Obergurgl før, men har jo sett vinner-åket til Fabian Lentsch fra 2014. Det er ganske sykt, sier Stinius om det som blir sesongens siste 4-stjerners konkurranse.

– Hva er målet i Obergurgl?

– Topp 10 er kanskje realistisk? Jeg tror kanskje jeg er god nok til å vinne, men i så fall må jeg ha dagen og finne ei bra linje. Det blir helt sikkert konkurransen med høyest nivå i vinter, men det spørs om noen klarer å kjøre like bra som Lentsch gjorde.

De tre beste i den europeiske FWQ-serien får plass i Freeride World Tour neste vinter. Det er mulig, men ikke særlig realistisk, for Stinius å kalle til FWT allerede nå.

– Jeg tenker ikke så mye på det, viktigst er det å skaffe seg et godt utgangspunkt for neste sesong. Det får jeg med bra resultat i Obergurgl.

PÅ BRETT: Stinius har temmelig bra stil på snowboard, selv om han kanskje er enda bedre på ski. Foto: Tore Meirik
PÅ BRETT: Stinius har temmelig bra stil på snowboard, selv om han kanskje er enda bedre på ski. Foto: Tore Meirik

Høydepunkt i Italia

Vi møte Stinius da han var hjemme i Oppdal og kjørte snowboard forrige uke. En nokså etterlengta skipause etter en lang sesong som slett ikke er over. Helgen før kjørte Stinius inn til 2. plass i en 3-stjerners konkurranse i franske Vars, men uten at det ble noe kjempehöjdare. 

– Det var ikke så høyt nivå, og jeg kjørte temmelig ordinært, forteller han.

– Hva er høydepunktet så langt i vinter?

– Å henge med Stian Hagen under Arc´teryx sin fotokonkurranse i Dolomittene. Det var kult å få fete bilder og treffe folk. Særlig Stian, som er mye eldre enn meg, og en sjukt rå fyr. Vi håper å få gjort mer sammen senere!

Se Stinius gjøre Møre & Romsdals feteste doble flatspin her!

Føler på Høkers-presset

Etter bataljen i Obergurgl skal Stinius kjøre Høkkers Invitational og Røldal Freeride Challenge. Men en andreplass under beltet fra Høkkers og en drøss gode resultater fra Vågå kjenner han på presset. 

– Jeg føler meg litt mer avslappa i forhold til Røldal, hvor jeg aldri har fått noe kjemperesultat, sier Stinius.

– Hvilken av de to konkurransene er fetest?

– Æh, begge er jo helt sjuke! Vel, Høkkers har mest spenn i premie men Røldal gir kanskje mest status. Jeg får vel prøve å vinne begge to! 

Se Stinius sin edit fra i fjor her + Fabian Lentsch sitt legendariske run i Obergurgl under:

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.noterrengsykkel.nofriflyt.noutemagasinet.no og norsk-klatring.no.