/ FWQ

Slik gikk det med de norske i 4-stjerners FWQ i Frankrike

Robert Ruud, Stinius Hoseth Skjøtskift og Eirik Schjølberg er ferdig med sesongens første store konkurranse.

Sist oppdatert: 11. januar 2020 kl 16.04
FIRESTJERNERS: Robert Ruud (t.v.), Stinius Hoseth Skjøtskift og Eirik Schjølberg har kjørt 4* i La Rosière i Frankrike. Foto: Anders Holtet
FIRESTJERNERS: Robert Ruud (t.v.), Stinius Hoseth Skjøtskift og Eirik Schjølberg har kjørt 4* i La Rosière i Frankrike. Foto: Anders Holtet
Lesetid: 2 minutter

Lørdag ettermiddag kjørte de tre nordmennene den første 4-stjerners-konkurransen i Freeride World Qualifier i La Rosière i Frankrike. Der ble det dessverre kræsj på både Eirik Schjølberg og Stinius Skjøtskift, mens Robert Ruud fikk inn en 360 - og kjørte kontrollert ned.

– Stinius kjørte knallbra, sinnsykt fint og kontrollert helt til siste klippa, veldig stor, og rimelig is i landinga! Eirik kjørte nesten helt likt bare tok siste klippa på en annerledes måte og kræsja han og! Jeg kjørte som de i toppen og fikk til en 360 lenger ned, etter den var jeg så syre og sliten i både bein og pusten at jeg fant en pinglete og enkel måte å komme meg ned, sier Robert Ruud til Fri Flyt rett etter at konkurransen var ferdig.

Se runnet til Robert her:

Han er godt fornøyd for sin egen del.

– Fikk noen gode hits, gikk større enn jeg hadde tenkt og tricksa, så kan ikke klage etter å ligget i senga hele uka, sier Ruud.

Han forteller om en knallhard face som var langt fra enkel under dagens forhold.

– Facen i seg selv var fet, hadde det vært pudder! I dag var den rimelig drit. Det var ordentlig hardt og sporete! To uker gammelt sport som også har blitt litt varm noen ganger er ikke helt topp å kjøre på! Men vi taklet det greit! Men følte meg mest som en kråke nedover der! Rista jo noe fryktelig.

Det er uvisst når resultatene blir klare, men med tryn på både Schjølberg og Skjøtskift blir det lite trolig topplassering. Ruud håper selv på å legge seg rundt topp 20.

Publisert 11. januar 2020 kl 16.04
Sist oppdatert 11. januar 2020 kl 16.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen