– Jeg er veldig happy med egen kjøring. Alle kjørte knallsterkt begge dagene. Det er veldig stort å vinne kongepokalen, spesielt når alle konkurrentene mine kjørte så bra, sier Tormod Frostad i en pressemelding.

Det var lenge uklart om NM kunne bli arrangert i freeski i år på grunn av koronakrisen. Men i helgen ble det altså gjennomført et publikumsfritt norgesmesterskap i Trysil. 

Annonse

Konkurransen startet med slopestyle lørdag, og i strålende sol slo Frostad landslagskjører Sebastian Schjerve og Ulrik Samnøy. For kvinner vant Emma Hammersmark Lønn. Hun vant også Big Air, i likhet med Frostad.

For da kongepokalen skulle avgjøres søndag så pallen for herrene mer eller mindre lik ut. Samnøy tok sølv foran Schjerve, mens Frostad gikk helt til topps igjen. Frostad kjører på rekruttlandslaget, men har vært med landslaget ved flere anledninger denne sesongen.

– Tormod gjorde rent bord på NM, og er en verdig vinner av pokalen. Det ble en enkel avgjørelse for oss å tildele kongepokalen til ham, sier sportssjef for freeski i Norges Skiforbund, Christoffer Schach.

Dermed ble altså 19-åringen fra Bærum helgens desidert store vinner. Lønn var for ordens skyld eneste kvinne i seniorklassen for kvinner.

Ingrid Gullhagen vant slopestyle og Big Air for junior damer, mens Vebjørn Gråberg vant for junior menn.