– De store hoppa hører liksom til Primepark sessions her i Stubai. Det er på den lille linja ved siden av det blir verdenscup i helga, forteller Sebastian Schjerve på telefon fra Østerrike.

Han har vært på reise de siste fem ukene, og de siste fire i Stubai. Her har forholdene vært prima i en måned, men myk vintersnø, lite folk og et kolossalt hopp. Schjerve sendte sin første switch trippel på nettopp dette hoppet.

Annonse

– Det første hoppet er helt perfekt; veldig stort men uten så mye impact i landinga. God airtime samtidig som det føles trygt. Jeg har ikke gjort switch trippel før, så det var kult å få til, sier Schjerve.

Han er på plass med resten av landslaget i freeski, og de har hatt usedvanlig fine forhold de siste ukene med blå himmel, ingen vind og myk, velpreppa vintersnø i parken.

– De er veldig flinke til å preppe, og selv om det er vintersnø blir det ikke hardt. Første dag var det sløsj, men siden da har det vært vinterforhold.

– Hvordan er formen?

– Veldig bra! Jeg har fått kjørt mye i sommer, og i august var jeg 100 % etter lårhalsbruddet i Kina. Det var sjukt deilig kan du si!

Løypa som skal brukes i verdenscupen består for øvrig av to hopp som ikke er kjempestore og tre rails.

Sjekk Sebastians sammendrag fra Primepark sessions i Stubai: