Tre dager med jibbing i finske Pyhä Ski resort måtte til for å kåre vinnerne av årets konkurranse. Dagene ble fordelt på en ren rail session til foto og style-jam, og siste dagen var forbeholdt en ren slopestylefinale.

Påskeføret med sol og slush satte deltagerene på virkelig store prøver. Siste dagen skulle stå mellom vertsnasjonen Finland og Norge. Finland har virkelig begynt å sette de finske jibbere på verdenskartet, dermed måtte både Markus Elvebakken og Christian Nummedal virkelig måtte grave dypt i triksboka. Markus viste meget solid kjøring gjennom hele konkurransen og ble til slutt premiert som den mest tekniske kjører og ikke minst, «Overall Winner » av europafinalen, og vant siste billetten til verdensfinalen av Jib Academy i Mammoth, USA, 1. –6. mai

Annonse

Christian Nummedal svarte med å ta «Best Style»-prisen og femteplass sammenlagt, og lover revansje neste år.

Her er sveitsiske Sämi Ortlieb sin film fra Europa-finalen.

Tiril Sjåstad Christiansen, som tidligere i vinter debuterte i X Games Europa, viste at hun fortsatt blir vanskelig å slå i tiden som kommer. Hun vant jenteklassen, og årets Wild Card til Jib Academy World Final i Mammoth, USA 1-6mai.

Markus Elvebakken og Tiril Sjåstad Christiansen slår følg med Norgesvinneren Johan Berg og Norge stiller dermed med en rekordstor tropp til verdensfinalen i USA i mai.

Resultatliste gutter slopestyle

1. Markus Elvebakken, Norway

2. Anttu Oikkonen, Finland

3. Fredrick Iliano, Swiss

4. Lauri Kivari, Finland

5. Christian Nummedal, Norway

6. Otto Venäläinen, Finland

7. Antoine Adelisse, France

8. Jesper Alen, Sweden

9. Hugo Laugier, France

10. Caprielle Detta, Swiss

Resultatliste jenter slopestyle

1. Tiril Sjåstad Christiansen, Norway

2. Emma Hogland, France

3. Frida Lundblad, Sweden