/ Twintip

Nor Freeski - Freeskitirsdag på SNØ

– Jeg tror disse tirsdagene er med på å gjøre idretten vår enda større

Hver tirsdag samles utøvere fra forskjellige freeskiklubber i Oslo-området for å bli kjent på tvers av klubbene. En av trenerne savner enda mer engasjement.

Sist oppdatert 25. september 2023 kl 09.00

– Jeg tror disse tirsdagene er med på å gjøre idretten vår enda større, men vi ønsker enda mer engasjement og at enda flere blir med, sier trener for Hakadal freeskiklubb Anders Holsve Olsen.

Når Fri Flyt er tilstede på sesongens andre freeskitirsdag er det i overkant av 20 utøvere i alderen 8-17 år på plass fra Hakadal og Heming idrettslag.

Freeskitirsdag SNØ
SAMLES: Hver tirsdag samles utøvere fra klubbene rundt Oslo for å bli kjent, ha det kult og lære seg nye triks på SNØ. Foto: Fredrik Ouren Jostad

Konseptet freeskitirsdag startet for et par år siden. Forskjellen fra da til nå var at skiforbundet stilte med én ekstra trener som hadde hovedansvaret overfor klubbtrenerne.

Administrasjonskonsulent for Nor Freeski, Michelle Hasle forteller at en årsak til endringen er økonomiske prioriteringer, men at de mest er opptatt av at folk i miljøet blir kjent med hverandre på tvers av klubber.

– Vi er veldig glade for at klubbene er med og tar intiativ til å gjennomføre freeskitirsdag. Tanken har hele tiden vært at dette skal være en felles møteplass blant klubbene som de kan organisere seg i mellom selv.

– Er det en grunn til at dere har overlatt mye av ansvaret til klubbene?

– Årsaken er både økonomi og mangel på kapasitet fra vår side. Selv om det skulle vært en trener fra forbundet der, så må uansett utøverne fra klubbene ha med egne trenere, siden en person ikke kan ha alt ansvaret dersom det dukker opp 40 utøvere, sier Hasle.

Les også

I tillegg forteller hun at de har valgt å legge ned mer tid og penger på andre arrangementer forbundet styrer.

– Det skal heller ikke være et superkomplisert opplegg. Hensikten er at man skal få kjørt på ski hele året og ha det fett på tvers av klubbene. Vi har heller valgt å legge våre budsjetter i større arrangementer som Nor Freeski camp og jentecamp, der vi samler hele freeski-Norge.

– Så det er én årsak, men det er mest for at klubbene skal bli kjent med hverandre. Freeski er basert på lek, glede, samhold og utvikling av hverandre. Derfor er det viktig å tilrettelegge for at klubbene og det egenorganiserte har en felles møteplass, forteller Hasle.

Anders Olsen
COACH: Anders Holsve Olsen viser utøverne fra Hakadal hvordan det skal gjøres. Foto: Fredrik Ouren Jostad

– Jeg frykter at hvis vi ikke samles sosialt i freeskimiljøet, så kan folk falle av i idretten. Det er viktig at man danner et godt fellesskap der man kan bli kjent, ha det gøy og pushe hverandre. Derfor er disse tirsdagene så viktig, sier Olsen.

Han trekker paralleller med det sosiale i norgescupen i freeski.

– La oss si at man kommer opp på norgescupnivå, men kjenner ingen, da blir man usikker - og det går ofte utover kvaliteten på skikjøringen og motivasjonen også. Så det er en fordel om kidsa blir kjent på trening.

Man må heller ikke være medlem av noen klubb for å være med på freeskitirsdag, alle er velkommen til å være med uansett alder eller ferdigheter.

GoPro actionkamera hjelmkamera
Les også
Publisert 20. september 2023 kl 08.38
Sist oppdatert 25. september 2023 kl 09.00
annonse
Relaterte artikler
en som hopper på ski og en plan over en skibakke
Egen heis, nye lys og nytt kunstsnøanlegg

Ny terrengpark i Trysil

Isak "Hooudiiniii" Germain Mukandilwa Fri Flyt portrett
Isak «Hooudiiniii» om trusler på sosiale medier

Tar et oppgjør med hatkommentarene

Sandra Eie og Johanne Killi
Eie er eneste jente på landslaget

Eneste jente på landslaget

annonse
Robert Ruud
Se filmen fra Scandinavian Team Battle i København

– Man føler seg rett og slett som en superstjerne

GIR SEG: Til tross for en god sesong med blant annet VM-sølv, velger Christian Nummedal å takke nei til landslagsplass neste sesong. Foto: Christian Nerdrum
Christian Nummedal ferdig på landslaget i freeski

Velger å gi seg etter syv år på landslaget

SAMLER DE BESTE: Finalen av Jib League Myrkdalen ble arrangert på første dag av Open Klasse. Her gjør Eduoard Therriault en cork 450 over gapet. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Se bilder fra første dag på Open Klasse

Open Klasse: – Et arrangement for alle

RØRENDE JUBELSCENER: Feiringen etter Andreas Håtveit sin seier går antakelig også ned i historiebøkene. Skjermdump: Red Bull Unrailistic
Andreas Håtveit vinner Red Bull Unrailistic 2023

Vinner ni år etter han la opp: – Traff så sinnssykt!

Birk Ruud og Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt.
Johanne Killi og Birk Ruud vant verdenscupen sammenlagt

Killi og Ruud med sammenlagtseier i verdenscupen

GJENNOMBRUDD: Sebastian Schjerve har levert gode resultater denne sesongen, her fra 2. plassen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
Sebastian Schjerve om livet som freeskier

– Min største drøm er å fortsette som nå

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen