Mandag ettermiddag ble klart at landssjef Luke Allen gir seg mer eller mindre umiddelbar virkning. Det var han selv som postet nyheten på Instagram. Amerikaneren har vært trener og sjef for landslaget de siste fem årene, og landslaget har tatt en rekke X Games, og ett OL-gull, under ledelsen hans. Nå er det altså slutt. Selve avgjørelsen ble tatt i slutten av forrige uke.

– Det er en rar dag, men det er en felles avgjørelse om at jeg gir meg. Jeg er veldig stolt av det vi har fått til de siste fem årene, og samarbeidet med utøverne. Det siste året har det ikke vært så bra som jeg ønsker, og jeg har ikke hatt mulighet til å gi utøverne den oppfølgingen de bør og vil ha, sier Luke Allen til Fri Flyt, som kommer fra Utah i USA.

Annonse
MEDALJEFANGST: Øystein Bråten har tatt flere gull og medaljer under ledelsen til Luke Allen. Foto: Kalle Hägglund
MEDALJEFANGST: Øystein Bråten har tatt flere gull og medaljer under ledelsen til Luke Allen. Foto: Kalle Hägglund

– Snakket ikke samme språk

Freeski-landslaget er en del av Norges Skiforbund, som også har vært Allens arbeidsgiver de siste fem årene. Han understreker at det ikke er noen vonde følelser mellom de, og at det er en avgjørelse tatt i fellesskap.

– Jeg angrer ikke, selv om det definitivt er trist. Vi snakket ikke helt samme språk lengre, og da var det best for både meg og de at vi gikk hvert til vårt. Jeg tror fremtiden for landslaget og freeski i Norge er lys, og jeg er utrolig stolt av reisen jeg fikk være med på, sier Allen, og fortsetter:

– Jeg skulle ønske jeg kunne fortsatt, og fulgt de mot OL i Kina i 2022, men slik ble det ikke. Jeg ønsker de all lykke fremover, og er utrolig stolt av det vi har fått til sammen.

– Trist at det skjer rett før sesongen

– Avgjørelsen skjer rett før sesongen starter, og kommer ganske kjapt?

– Den ble det. Jeg vil det beste for laget, og det er trist at det skjer så tett på sesongen. Det kan være en kjip start for de, men samtidig kan det være et friskt pust. Jeg håper de finner noen som kan lede de videre, og har gitt mine anbefalinger, og råd. Jeg vil også hjelpe de i overgangsperioden så godt jeg kan.

– Hva er planen din nå?

– Jeg skal se litt hvilke muligheter som finnes. Om jeg fortsetter med trening, eller finner andre ting å gjøre. Jeg har i alle fall lyst til å være i Norge, og har fått et fint liv her, og har mange nære venner, så jeg vil være her lenge fremover.

Allen gir seg altså med umiddelbar virkning. Det er ikke klart hvem som tar over som landslagssjef.