Mens innholdet i fjorårets serie bare handlet om triks i luften, blir stuket et litt annet denne gang. 

Les mer om twintip hos Fri Flyt

Annonse

– Du kan kanskje kalle det en parallell fortsettelse, for vi har fortsatt masse å tilby de aller grønneste.  Men vi hever lista en god del. Ikke minst fordi serien lages i samarbeid med Nor Freeski og det norske landslaget i twintip. Det åpner for mye spennende materiale og menneskelige ressurser som både er undervisende og underholdene. Vi tar ikke temaene videre fra der Twintipedia slapp i fjor. Vi går inn på nye emner, sier Fri Flyts TV-sjef Christian Nerdrum som kan fortelle at sesong 2 begynner svært pent. 

Aller først blir det leksjoner om hvordan du kjører på harde elementer for første gang. Dette programmet har en naturlig fortsettelse med å kjøre rett frem på en boks, til sidelengs på boks og rails for så videre gjøre triks på railen. Disse innslagene er det fortsatt Fridtjof Fredricsson som leder, men siden den pedagogiske jibberen har flyttet til Bergen for å studere, blir han ikke å se like mye som sist. 

– Temaene i år blir en del bredere. Vi skal snakke om hvordan du bygger trygge hopp - store som små. Tiril (Sjåstad Christiansen red. anm) snakker om hvordan det er å være skadet. Hvordan hun trente og kom tilbake. Vi tar opp emnet stil og hvordan du kommer i gang og blir en aktiv jibber. Vi skal til og med snakke om hvordan du blir proff, sier Nerdrum.

Fredag kommer sesongens første episode, og derfra blir det Twintipedia annenhver fredag på friflyt.no!

Teaser for årets sesong finner du øverst i saken

Les alt om topptur hos Fri Flyt