Aleksander Aurdal vant i vinter twintips aller første kongepokal, og er både frontfigur for sporten og norsk medaljehåp. Han er naturlig nok storføyd med tildelingen, og håper nå både sponsorer og publikum får øynene opp for jibbing. 

- Det her er veldig gode nyheter! Det her er jo noe veldig mange har engasjert seg i og ønsket for slopestyle, så jeg er hvertfall veeldig happy! Highfives på Field Productions HQ!  Dette beviser alt vi har prøvd å legge frem på bordet om hvor sporten vår er på vei, og at noen må ta tak. Håper dette setter fart på sakene, sier 23-åringen som leverte en sterk 7.plass i VM i Park City tidligere i vinter. 

Annonse

Mer å selge

Siden twintip er en forholdsvis ny idrett, har det vært vanskelig for Skiforbundet å få sponsorkronene til å rulle. Fri Flyt kjørte i vår en serie om at det fortsatt ikke finnes noe landslag for jibberne, men med OL-deltagelse om tre år må et lag opp og stå så snart som mulig. Nå håper forbundet at det skal bli enklere. 

- I slopestyle har vi kanskje de største medaljesjansene innenfor freestyledisiplinene. Nå er målet å få på plass et godt treningstilbud inn mot Sotsji i samarbeid med Olympiatoppen, forteller ansvarlig for jibbing og twintip i Norges Skiforbund, Frode Sæter. Nå har vi også noe skikkelig å selge til sponsorene. Vi var nær medalje i denne grenen i vinterens første VM i Deer Valley i USA uten at vi hadde en treningsgruppe gjennom sesongen, sier ansvarlig for jibbing og twintip i Norges Skiforbund, Frode Sæter.

Alle disiplinene på plass

Etter at slopestyle ble tildelt OL-plass i går, er nå alle grenene under freestyleparaplyen dekket av OL-ringene. I Vancouver var skicross nykommeren, mens twintip nå blir representert med både halfpipe og slopestyle. Med det nivået norske jibbere holder i dag er det store muligheter for at sporten kan være med å heise medaljeflagget flere hakk.