/ Twintip

Forbundet satser på pipe: – Overføringsverdien er stor

Norges Skiforbund (NSF) ønsker at flere skal kjøre halfpipe – selv om det bare fins en skikkelig pipe i Norge.

Sist oppdatert: 16. februar 2017 kl 15.10
OVERFØRINGSVERDI: Gus Kenworthy er en av skikjørerne som behersker alle disipliner. I X Games deltar han ofte i både half pipe, slopestyle og big air. Her fra half pipen i Wyller. Foto: Tristan Shu
OVERFØRINGSVERDI: Gus Kenworthy er en av skikjørerne som behersker alle disipliner. I X Games deltar han ofte i både half pipe, slopestyle og big air. Her fra half pipen i Wyller. Foto: Tristan Shu
Lesetid: 2 minutter

– Overføringsverdien er stor fra halfpipekjøring til alt annet egentlig. Man blir god på ski av å kjøre pipe! Bare se på Tiril Sjåstad Christiansen, som kjørte mye halfpipe før hun fokuserte for fullt på slopestyle, sier freeski-sportssjef i NSF; Christopher Frankum.

Ideen til prosjektet Pipesatsing 2017 kom fra sportsklubben Heming, og både NSF og Norges Snowboardforbund var snare til å bli med.

Målet er ikke først og fremst å skape pipekjørere i verdenstoppen, men å få flere til å kjøre halfpipe – og på lengre sikt øke interessen for å byge halfpipes i norske terrengparker.

– Å kjøre halfpipe er først og fremst moro, men samtidig er det viktig for gode slopestylekjørere å beherske buer. Løypene blir mer og mer kreative og varierte. Vi så det senest under verdenscupen i Pyeongchang i Sør-Korea i fjor, hvor det var flere buer i løypa, sier Frankum.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

09-39-49_fancybox
09-39-49_fancybox

VIL HA FLERE I BUENE: Sportssjef i Nor Freeski, Christopher Frankum, vil ha flere i half pipen. Foto: Tore Meirik

– Hva med anleggssituasjonen, det fins jo knapt halfpipes i Norge?

– I første omgang håper vi på økt bruk av pipen i Wyller, gjennom treninger og samlinger i regi av Heming. Håpet er at det fører til lenger sesong her. Og jo mer aktivitet vi får til i norske halfpipes, jo mer fokus håper vi anleggene kan ha på nettopp pipe.

Selv om ingen norske skikjørere satser seriøst på halfpipe for øyeblikket, håper Frankum dette kan øke interessen såpass at vi kan få en eller flere utøvere i verdenstoppen på sikt.

– Målet nå er å få flere folk inn i pipen, og dermed bygge bredde. Det tar tid å bygge opp gode pipekjørere, vi regner med at minst ti år med målretta trening må til for å nå verdenstoppen i halfpipe. Skal vi få noen dit må vi begynne på grasrota, sier freeski-sportssjefen. 

Publisert 16. februar 2017 kl 15.09
Sist oppdatert 16. februar 2017 kl 15.10
annonse

Relaterte artikler

annonse
Sandra Eie og Johanne Killi
Eie er eneste jente på landslaget

Eneste jente på landslaget

Robert Ruud
Se filmen fra Scandinavian Team Battle i København

– Man føler seg rett og slett som en superstjerne

GIR SEG: Til tross for en god sesong med blant annet VM-sølv, velger Christian Nummedal å takke nei til landslagsplass neste sesong. Foto: Christian Nerdrum
Christian Nummedal ferdig på landslaget i freeski

Velger å gi seg etter syv år på landslaget

SAMLER DE BESTE: Finalen av Jib League Myrkdalen ble arrangert på første dag av Open Klasse. Her gjør Eduoard Therriault en cork 450 over gapet. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Se bilder fra første dag på Open Klasse

Open Klasse: – Et arrangement for alle

RØRENDE JUBELSCENER: Feiringen etter Andreas Håtveit sin seier går antakelig også ned i historiebøkene. Skjermdump: Red Bull Unrailistic
Andreas Håtveit vinner Red Bull Unrailistic 2023

Vinner ni år etter han la opp: – Traff så sinnssykt!

Birk Ruud og Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt.
Johanne Killi og Birk Ruud vant verdenscupen sammenlagt

Killi og Ruud med sammenlagtseier i verdenscupen

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen