Ti år siden første gang og fem år siden sist har det blitt gjort klart for historiens siste Bjerkan Invitational på Fausko Amfi i Hemsedal. Med utrolig bra oppmøte og en litt annerledes måte å dømme på lå det til rette for et solid show i år. 

– Vi har 20 000,- i femtilapper som skal deles ut, halvparten er premiepenger til de som vinner mens resten blir delt ut under finalen som poeng. Så om du gjør noe fett får du betalt ut ifra hvor bra du har kjørt, den som har fått mest spenn på slutten av konkurransen vinner forklarer mannen bak konkurransen Christoffer Bjerkan. 

Annonse
Bjerkan_invitational_dommere_lowres

SPENN: Dommerne forventet masse luft og tekniske triks for å utbetale en fortjent 50-lapp til utøverne. 

– Dette er helt sjukt fett, det er nesten rart å være tilbake nå etter fem år. Det er litt synd at det er siste gangen jeg føler meg nesten litt bitter for å ikke ha fått vært med flere ganger, sier Øystein Bråten som vant sist konkurransen ble arrangert. 

Etter to runder med kvalifisering, en for snowboard og en for ski var det ti utøvere fra hver gren som skulle konkurrere mot hverandre til det var tomt for 50-lapper. Det ble utdelt premier for flere kategorier, men best overall ski ble ingen andre enn Birk Ruud, som forøvrig var for ung til å komme inn på premieutdelingen. 

Best overall ski: Birk Ruud

Best overall snowboard: Alexander Klerud

Best trick ski kvinner: Ingrid Lonar

Best trick ski: Ferdinand Dahl

Best trick snowboard: Simon Houlind

Best Bail: Quinn Wolferman

Crowd pleaser: Ferdinand Dahl.

Fri Flyt må dessverre melde om at den vanlige "skihopp på langrenn"-konkurransen ble avlyst etter at arrangøren Christoffer Bjerkan hadde et alvorlig krasj. Via SoMe kan han melde om 5 brukne ribbein, et brukket kragebein og en pungtert lunge og at solen fortsatt skinner utenfor sykehuset.

Vi i Fri Flyt ønsker Christoffer masse god bedring og en takk for flere år med underholdende og fete arrangement. 

Les også: Hva skjer når en skiheis blir forlatt?

Les også: Armada slipper ski uten stålkanter