– Turen ble gått i påska, sammen med en guide fra Svalbard Wildlife Expeditions. Fra Longeyearbyen kjørte vi med snøscooteren opp Longyearbreen der vi parkerte, forteller Stefan Kersting.

Se stort bildegalleri nederst i saken.

Annonse

For denne våren reiste Kersting til Svalbard for å oppleve topptursesongen fra sine fineste sider. Allerede i påsken var været slik man kan se på filmen og i bildene, og i tiden framover viser værgudene ikke tegn på å gi seg. Denne uken blir det strålende sol, til tross for mange kuldegrader.

Se video fra turen her:

– Fra Longeyearbyen kjørte vi med snøscooteren opp Longyearbreen der vi parkerte. Første topp var Lars Hiertafjellet for så å renne ned og krysse Larsbreen for så å gå opp igjen til Trollsteinen. Fra Trollsteinen rant vi ned over Larsbreen og til Sarkofagen. Derifra rant vi ned til Longyearbreen igjen, sier toppturentusiasten om turen.

– Vi hadde nok en 10 kuldegrader og i skyggen noen flere. På toppen var det en del vind og vi måtte finne oss en plass i lee på Trollsteinen. Likevel hadde vi stålblå himmel.

 Les også:  Toppturkontrast på Svalbard

Han er klar på hva som var mest spesielt med turen.

– Det som er så spesielt er det arktiske landskapet du hele tiden ser. Ut mot havet og mot alle de fjellene på Spitsbergen. Du ser bare hvit og blått. Du er rett og slett i et arktisk miljø og det opplever du ikke på fastlandet.