/ Topptur

– Ikke hverdagskost med så fint vær på Svalbard

Svalbard viste seg fra sin vakreste side denne topptur-våren.

Sist oppdatert 13. april 2016 kl 13.12
FANTASTISK: For et vårvær på Svalbard! Foto: Mirko Chiappin
FANTASTISK: For et vårvær på Svalbard! Foto: Mirko Chiappin

– Turen ble gått i påska, sammen med en guide fra Svalbard Wildlife Expeditions. Fra Longeyearbyen kjørte vi med snøscooteren opp Longyearbreen der vi parkerte, forteller Stefan Kersting.

Se stort bildegalleri nederst i saken.

For denne våren reiste Kersting til Svalbard for å oppleve topptursesongen fra sine fineste sider. Allerede i påsken var været slik man kan se på filmen og i bildene, og i tiden framover viser værgudene ikke tegn på å gi seg. Denne uken blir det strålende sol, til tross for mange kuldegrader.

Se video fra turen her:

– Fra Longeyearbyen kjørte vi med snøscooteren opp Longyearbreen der vi parkerte. Første topp var Lars Hiertafjellet for så å renne ned og krysse Larsbreen for så å gå opp igjen til Trollsteinen. Fra Trollsteinen rant vi ned over Larsbreen og til Sarkofagen. Derifra rant vi ned til Longyearbreen igjen, sier toppturentusiasten om turen.

– Vi hadde nok en 10 kuldegrader og i skyggen noen flere. På toppen var det en del vind og vi måtte finne oss en plass i lee på Trollsteinen. Likevel hadde vi stålblå himmel.

 Les også:  Toppturkontrast på Svalbard

Han er klar på hva som var mest spesielt med turen.

– Det som er så spesielt er det arktiske landskapet du hele tiden ser. Ut mot havet og mot alle de fjellene på Spitsbergen. Du ser bare hvit og blått. Du er rett og slett i et arktisk miljø og det opplever du ikke på fastlandet.

Publisert 13. april 2016 kl 13.12
Sist oppdatert 13. april 2016 kl 13.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen