– Det var helt fantastisk! Avreise 22.30 i går kveld. Det toppet seg rett før klokken ett til strålende sol og vindstille, sier Ole-Kristian Strøm.

Han er på Svalbard sammen med en rekke andre toppturentusiaster. Svalbard Toppturfestival starter 2. juni, og samler en rekke ski- og brettkjørere til skiaktivitet på dag og natt. Strøm har allerede vært på Svalbard en liten stund, og gått to turer på fjellet i nattetimene.

– Det var litt sur vind på vei opp, men i det vi bikka opp på ryggen inn mot toppen og så utover Adventsdalen og Fardalen ga vinden seg, og vi kunne nyte en liten pause under Trollsteinen før vi skulle kjøre ned.

Han forteller at det var vekslende skiforhold på nedturen, men at skiopplevelsen ble god.

– Vekslende føre i toppen, men vindblåst tørr snø nedover som da oss fine svinger. Frede Lamo som er en lokal kjentmann har som meg lakenskrekk og ble velvillig med på tur under midnattssola! Samme turen ble tatt i går tidlig i strålende sol, null vind og varmt vær. Fortsatt tørrsnø i høyden, men slush i nedere del i dag. Avsluttet med en tur i Isgrotta på vei ned fra breen.

Se bilder fra dagene før toppturfestivalen her: