/ Topptur

Magisk vårskikjøring ved Trollstigen

Fjellene ved Trollstigen har fine snøforhold.

Sist oppdatert: 2. juni 2017 kl 10.49
FINE SKIFORHOLD: Fjellene ved Trollstigen har fine skiforhold. Foto: Valldal Naturopplevingar / Erlend Hjelme
FINE SKIFORHOLD: Fjellene ved Trollstigen har fine skiforhold. Foto: Valldal Naturopplevingar / Erlend Hjelme
Lesetid: 2 minutter

I forrige uke åpnet den verdenskjente veien Trollstigen, som gir kort vei til noen av vårens fineste toppturer. Erlend K. Ringstad var blant de som benyttet seg av muligheten. Sammen med en gjeng toppturentusiaster gikk han Alnestind og Finnan, to av de mest populære turene.

– Snøforholda var veldig fine, med fin vårsnø som har drenert regnet som kom natta før veldig godt. Derfor nesten ikke tendensar til sugeføre. Raskt og progresivt føre, som ga perfekte forhold for store svinga og høy fart, sier Ringstad til Fri Flyt.

Noe av det spesielle med Trollstigen, er at det i motsetning til en god del av andre vårturer, gir skiføre helt ned til bilveien.

– Vi kunne gå rett fra bilen og heilt til topps på Alnestind, et lite område der skia måtte av på ryggen frå Alnestind og mot Finnan. Og et lite punkt opp ryggen mot Finnan. Ellers godt med snø! Man bør være obs på sprekker på breen under Finnan etter hvert som snøen smelter! Breen har smelta mye dei siste årene, sier Ringstad.

Varsom.no har avsluttet skredvarselet for sesongen, men da Trollstigen åpnet i forrige uke kom tindevegleder Halvor Hagen med følgende oppfordring:

– Det er viktig å vise aktsomhet, spesielt i forhold til skavler som begynner å bli gjennomvarme og er i ferd med å dette ned. Man må også huske på våt overflatesnø. Du må time det, og komme seg opp om morgenen mens snøen er og trygg.

Se bilder fra turen her: 

Publisert 2. juni 2017 kl 10.49
Sist oppdatert 2. juni 2017 kl 10.49
annonse
Relaterte artikler
LETT TILGJENGELIG: Sånn så det ut i 2019 for Robert Aaring noen dager før Trollstigen åpnet på Stigbotnhornet ved Trollstigen, som måtte sykle opp den stengte veien. Foto: Nikolai Schirmer
Sommertoppturer i Romsdalen

Klassiske toppturer ved Trollstigen

skitur i shorts
Sunnmøringene kom først

Trollstigen åpner

MAJESTETEN: Anders Eide og Ole Halt vik på vei opp Vestgjelet. Foto: Terje Aamodt
Kom mai, du skjønne milde - Vår i Romsdalen

Vinter oppe, sommer nede

Trollstigen
Norges beste vei med ski og sykkel

Derfor er Trollstigen den råeste veien i Norge

Alnestinden 1665 moh fra Toppturer i Romsdalen
Populær tur fra Trollstigen

Turbeskrivelse Alnestinden

NYSNØ: Slik så det ut på Trollstigen lørdag - mye vær og bra med nysnø, selv om total snømengde er litt mindre enn vanlig. Foto: Tonje Nordgård Heen
Veien til sommer-toppturene er åpen

– Mindre snø enn normalt, men klassikerne har nok

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen