I forrige uke åpnet den verdenskjente veien Trollstigen, som gir kort vei til noen av vårens fineste toppturer. Erlend K. Ringstad var blant de som benyttet seg av muligheten. Sammen med en gjeng toppturentusiaster gikk han Alnestind og Finnan, to av de mest populære turene.

– Snøforholda var veldig fine, med fin vårsnø som har drenert regnet som kom natta før veldig godt. Derfor nesten ikke tendensar til sugeføre. Raskt og progresivt føre, som ga perfekte forhold for store svinga og høy fart, sier Ringstad til Fri Flyt.

Noe av det spesielle med Trollstigen, er at det i motsetning til en god del av andre vårturer, gir skiføre helt ned til bilveien.

– Vi kunne gå rett fra bilen og heilt til topps på Alnestind, et lite område der skia måtte av på ryggen frå Alnestind og mot Finnan. Og et lite punkt opp ryggen mot Finnan. Ellers godt med snø! Man bør være obs på sprekker på breen under Finnan etter hvert som snøen smelter! Breen har smelta mye dei siste årene, sier Ringstad.

Varsom.no har avsluttet skredvarselet for sesongen, men da Trollstigen åpnet i forrige uke kom tindevegleder Halvor Hagen med følgende oppfordring:

– Det er viktig å vise aktsomhet, spesielt i forhold til skavler som begynner å bli gjennomvarme og er i ferd med å dette ned. Man må også huske på våt overflatesnø. Du må time det, og komme seg opp om morgenen mens snøen er og trygg.

Se bilder fra turen her: