/ Topptur

Prøver seg på bratt og ukjørt fjellside i Sunndalsfjella

I den nyeste episoden av Brattkjøring i Sunndalsfjella forsøker Trygve Sande og Fri Flyts Tore Meirik seg på en ukjørt, stupbratt face.

Sist oppdatert 21. desember 2020 kl 10.27
Trygve Sande Brattkjøring i Sunndalsfjella Tore Meirik
FORSØK: Trygve Sande og Tore Meirik forsøkte seg på facen i Sunndalsfjella. Foto: Tore Meirik

– Selv den enkleste og mest åpenbare skilinja ned østsiden på dette utilgjengelige fjellet i Møre og Romsdal er brattere enn femti grader, og ramling ned stup og jævelskap venter den som går på trynet. Men linja da gitt - en nydelig, østvendt flanke, som skapt for skikjøring. Når forholdene er trygge vel og merke, og det er ikke så ofte. Men med start fra Oppdal klokka fire om morgenen var snøen i Linja fremdeles kald nok og trygg nok, beskriver Trygve Sande den ukjørte facen med. 

For i den femte og nyeste episoden av TV-serien Brattkjøring i Sunndalsfjella reiser han sammen med Fri Flyts Tore Meirik til fjellet for å forsøke seg på den ukjørte fjellsiden. Tidligere har de blant annet kjørt en spektakulær renne.

Men underveis er de nødt til å ta et viktig valg som gjør at facen forblir ukjørt. For selv om det tilsynelatende var trygt nok, sier Sande følgende:

– Det var derimot ikke den sørvendte kulen som markerte overgangen fra det flatere toppartiet og inn i selve rosinen i pølsa.

Fjellet, som forblir ukjent, byr på 700 høydemeter med kjøring. 

Se episoden her:

Publisert 21. desember 2020 kl 10.26
Sist oppdatert 21. desember 2020 kl 10.27
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen