Ryggene som strekker seg mot nordvest (og mot Åbittind) og mot sørøst fra Trolltinden på Nordmøre er temmelig godt egna for å kjøre runder i – særlig tidlig på sesongen når det er mindre snø og flere elementer i de to sidene. Når første spor er lagt går man opp igjen på under halvtimen. Fredag forrige uke kjørte Robert Aaring fem runder, og for noen runder det ble!

Sesongstart med topptur på Trolltind
TERRENG: Lite å utsette på terrenget som er tilgjengelig fra ryggen mellom Troll- og Åbittind. Det er for øvrig heller ikke så mye å utsette på Roberts spor. Foto: Robert Aaring

– Jeg var litt skeptisk da jeg kom til parkeringsplassen dagen før, for der var det ti centimeter snø og ganske trist egentlig. Men oppi høyden var det mye mer snø, og særlig fra toppen i retning Åbittind var snøen så bra den kan bli! Det var noen steiner her og der, og litt vindpåvirka, men likevel veldig fint. Jeg gikk fem runder og fikk førstespor hver gang, forteller Robert.

Se de feteste linjene hans fra fredag 1. november 2019 her:

Robert Aaring
IVRIG: Robert kjørte fra Trondheim til Jordalsgrenda dagen før, overnatta på parkeringsplassen, og fikk førstesport på fem fete linjer fredag. Han fikk for øvrig også tatt dette bildet av seg sjøl.