– Det ser ut som dette blir en av de fineste helgene hittil denne sesongen. I tillegg til det vanvittige været som er meldt kom det også nysnø i fjellet i går fra rundt 700-800 moh. I skyggesidene i nord og østhellingene tror det er bra muligheter for puddersnø, sier driftsleder ved Phillipshaugen Lodge, Asgeir Rusti.

Han er blant de som har en vanvittig toppturhelg i møte, med sol og fem varmegrader på lørdag og tilsvarende vær søndag. Kombinert med moderat (faregrad to) skredfare ligger det altså an til å bli en helg man ikke bør gå glipp av.

Annonse

Vil du på camp? Her er vårens toppturcamper

Skjermbilde 2016-04-08 kl. 15.14.40
Skjermbilde 2016-04-08 kl. 15.14.40

TOGGA: Slik blir været på Togga i Sogndal i helga. Foto: Yr

Philipshaugen i Øksendal i Møre og Romsdal er derimot ikke de eneste som kan glede seg over bra vær. Røldal, Sognal og Hurrungane er bare eksempler på destinasjoner som kan vente seg full sol lørdag og søndag. Ingen har over faregrad to på skredvarselet. Likevel ber varsom.no folk om å være obs.

Har du lest denne? 15 lette toppturer

– Særlig de som skal ferdes i Jotunheimen og Hurrungane bør være obs, her finnes det vedvarende svake lag i snødekket som kan løses ut av en skiløper, sier vaktleder i snøskredvarslingen Solveig Kosberg til varsom.no.

Rusti ved Phillipshaugen Lodge har en klar oppfordring til skientusiastene. Selv opplever han en fullbooket helg.

– Det er bare å komme seg opp fra sofaen. Det er jo den fineste tiden nå, med lange dager og sol. Det er fint i fjellet, og grønt nede i dalene. Det her blir en bra helg, sier Rusti