Lofoten Skimo består av to distanser, en ekstremdistanse og en kortere. Ekstremdistansen går over 8 fjell med totalt 4000 høydemetre. Den korte distansen går over 2 fjell og 1200 høydemetre og passer for alle som ønsker seg en flott skitur i Lofotfjellene. Enten om de ønsker å konkurrere eller bare tar det som en tur. Begge distansene har målgang på torget i Svolvær.

Løpsleder Kristian Nashoug fortelle i en pressemelding at alt ligger til rette for et flott arrangement på lørdag.

–Nå har det vært snøbyger i flere dager og så skal det klarne opp og bli sol fra skyfri himmel og lite vind. Mer enn det kan vi ikke ønske oss, sier Nashoug. De neste dagene skal brukes til å merke en spektakulær og trygg løype i Lofotfjellene, sier han.

Les også: Oversikt over sesongens randorenn

Totalt er det ca. 50 løpere fra 7 land påmeldt, og over halvparten skal gå den lengste distansen; Lofoten Skimo 4000. Den starter i fjæra i Morfjorden, går over 8 fjell med totalt 4000 vertikale høydemeter.

–Dette er en skikkelig kraftprøve, men også en unik og fantastisk måte å oppleve Lofotlandskapet, forteller Nashoug.

Tidligere franske verdensmester i skimo, Laetitia Roux, har sammen med Martina Valmassoi vært på besøk i helga for å teste traseen for Lofoten Skimo og de beskriver den som en fantastisk tur i vill natur, samtidig som det er lett tilgjengelig og man føler trygg.

–Det er spesielt at det er en travers som går fra hav til fjell til hav og tilbyr spektakulær utsikt over fjord og fjell. Det er unikt, forteller Roux.

Les også: Slik justerer du bindinger 

Lofoten Skimo er den første av totalt 3 årlige konkurranser i The Arctic Triple:

Uke 11: Lofoten Skimo

Uke 22: Lofoten Ultra-Trail

Uke 33: Lofoten Triathlon

Hvis man gjennomfører alle de lengste distansene på de tre løpene vil man gjennomføre GOLD TRIPLE og andre kombinasjoner med kortere distanser vil gi SILVER eller BRONZE TRIPLE. Ved å ha gjennomført trippelen havner man også på Lofoten Wall of Fame.

@creditMartina.Valmassoi.lofoten day1.2019-9633
@creditMartina.Valmassoi.lofoten day1.2019-9633

Laetitia Roux og Martina Valmassoi syntes det var unikt å gå på tur i Lofotfjellene. Foto: Martina Valmassoi

Les også: Test av lette toppturbindinger