Årets utgave av Romsdal Rando går lørdag 25. mars.

– Etter flere år med dårlig vær titter sola endelig frem på Yr.no. Dette gir håp om at vi endelig skal få løperne over Romsdalseggen i strålende sol. I fjor var det sterk vind og lett nedbør hele dagen, så sola er veldig velkommen i år, sier rennleder Håkon Klerud Johannessen.

Den lengste løypa går via Storhesten, Romsdalseggen med «via-ferrata» til Mjølvafjellet,  Storhesten, og til slutt en tur oppover mot Hurrungen. Dessverre må den bratteste nedkjøringen fra Blånebba avskrives på grunn av skredfare.

– Kantkornlag gir sjanse for skred og med økt temperatur mot helgen blir det vanskelig å få den bratteste nedkjøringa direkte fra Blånebba, sier rennlederen, som håper på bred deltagelse. 

Selv om verdenshistoriens sprekeste mann stiller til start, skal Romsdal Rando være for alle - rennet har klassser for deltagere helt ned til 10 år.

– Vi ønsker flere turdeltagere. Vi har mange med racingutstyr, men håper flere som går på topptur til vanlig også stiller til start. Dette er en utrolig fin tur med mye bra utsikt, ferdig tråkket spor og gode skred- og sikkerhetsvurderinger er unnagjort. De som ønsker en litt hardere tur enn de vanligvis går alene kan trygt bli med på Romsdal Rando, sier Håkon Klerud Johannessen.

Han legger til at den ikke helt ukjente familien Forsberg-Jornet er påmeldt, og Killian og Emelie er storfavoritter til å vinne sine klasser.

SPREK: Denne karen skal du være rå for å slå, mne umulig er det ikke. Kilian Jornet stiller som vanlig til start i Romsdal Rando. Foto: Håkon Lundkvist
SPREK: Denne karen skal du være rå for å slå, mne umulig er det ikke. Kilian Jornet stiller som vanlig til start i Romsdal Rando. Foto: Håkon Lundkvist

– Men de får konkurranse av blant andre Trym Dalset Lødøen fra det norske randoneelandslaget og Johanna Åström. Juniorklassen blir nok den med hardest kamp. Her kommer flere av deltagerne rett fra EM og juniorverdenscup i Alpene. Der står duellen mellom klubbens egne utøvere Emil Aslaksen Røed og Mads Gjethammer i herreklassen og Ingrid Klokset og Malin Indergård i dameklassen.