/ Topptur

Nydelige forhold på randorenn i Vengedalen

– Tidenes utgave av Romsdal rando

– Det eneste problemet i år var mangel på solkrem hos mange av deltagerne, det var mange røde fjes som kom i mål, sier en fornøyd rennleder Håkon Klerud Johannessen

Sist oppdatert: 27. mars 2023 kl 10.30
SEIER: Ikke overraskende gikk Emilie Forsberg til topps i dameklassen. Foto: Håkon Lundkvist
SEIER: Ikke overraskende gikk Emilie Forsberg til topps i dameklassen. Foto: Håkon Lundkvist
Lesetid: 3 minutter

Det er kanskje ingen stor overraskelse at familien Forsberg-Jornet vant. Supermann Kilian Jornet kom inn på tiden 2:21, og samboeren hans Emilie Forsberg brukte 3:04 på den 2500 høydemeter lange rundturen i Vengedalen.

Seniorenes løype gikk opp til Storhesten, videre over Romsdalseggen inkludert via-ferrata på de bratteste partiene, tilbake til Storhesten, ned til arenaen, opp til Storhesten igjen, ned til arena, så en liten sprintrunde opp på oversiden av hyttefeltet før det bar inn til mål. 

– Dette ble to mil og en real utfordring for de aller fleste, sier rennlederen, som melder om de beste forholdene på lang tid:

– Sol og knallføre ga strålende forhold for å arrangere den åttende utgaven av Romsdal rando. Etter to år med dårlig vær og to år med avlysning på grunn av korona, bød det endelig i år på sol i Vengedalen og en magisk dag, forteller Håkon Klerud Johannessen.

Arrangøren hadde lagt inn en skogsparti i siste nedkjøring mot målområdet som det visstnok gikk gjetord om blant deltagerne. 

– Dette ga en særdeles utfordrende nedkjøring som løypesjef Ola Hovdenak mente var på sin plass i romsdalen. Romsdal rando skal tross alt være Norges tøffeste Randonee konkurranse. Både vestfoldinger, spanjoler og nordmøringer måtte innrømme at det ikke finnes en vakrere plass enn Vengedalen for å arrangere randorenn eller å oppleve norsk natur, sier rennlederen.

Aller først i mål var Ingrid Sandhaug fra Romsdal Randoneeklubb i klassen U14. Ingrid gikk en løype på 400 høydemeter. Ingrids far, Thomas Sandhaug, er primus motor for løpekonkurransen Molde 7 topper, og han vant veteranklasse for herrer. 

Først i mål i ungdomsklassen som gikk 800 høydemeter var Aron Rodal Haugen fra Trollheimen fjellsportklubb i klassen U16. 

I klassen med hardest konkurranse, gutter U18, var det Emil Aslaksen Røed som vant foran Mads Gjethammer, begge fra Romsdal Randoneeklubb.

Totalt var det 68 deltagere og rundt 40 frivillige på fjellet for å sikre et trygt og godt arrangement. 

– Arrangørene har fokus på at vi skal arrangere Norges råeste randorenn, men at det også skal være trygt for alle å delta. Dermed er det stort behov for frivillige fra nærområdet i Åndalsnes og Molde. Det var ekstra kult at kåringen av årets frivillige på Romsdal rando i år gikk til Knut Inge Orset.  Mangeårig tidtager, tidligere rennleder - og leder for klubben. Alt i alt et svært vellykket renn uten bruk for Rauma Røde Kors, så da er vi fornøyde, sier rennleder Håkon Klerud Johannessen.

Publisert 27. mars 2023 kl 10.16
Sist oppdatert 27. mars 2023 kl 10.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen